Coregraful Edi Stancu va juriza a VII-a ediție a Concursului “În pași de dans”

în Actualitate/Cultură

Monica Vasilescu

edi stancuFestivalul-concurs de dans internațional ”În pași de dans”, ediția a VII-a, înființat la propunerea Consiliului Elevilor din Liceul Teoretic “Al. I Cuza” din Alexandria, se apropie. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat profesorii Florica Chiar și Marin Stelian, dar și reprezentanții Primăriei Alexandria, Eugen Delcea și Ștefan Tăbăcitu, s-au explicat pașii făcuți până în prezent în organizarea celui mai cunoscut concurs din partea de Sud a țării. Inițiatorii au spus că festivalul a crescut de la an la an, atât numeric, cât și calitativ. Aceștia au avut prilej de evidențiere a bunei relații dintre partenerii care pun umărul la organizare, printre care: Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Alexandria, Palatul Copiilor din Alexandria, Direcția pentru Tineret și Sport Teleorman, Casa de Cultură a municipiului, Consiliul Reprezentativ al Părinților din Liceul Teoretic ”Al. I. Cuza” din Alexandria.

Competiția dintre dansatorii amatori va fi jurizată de specialiști în domeniu, președintele juriului fiind renumitul coregraf Edi Stancu. Din echipă, alături de coordonatorul Florica Chiar, fac parte cadrele didactice Marin Stelian, Floriana Aurel, Andra Pană, Mihaela Măgureanu, Florin Stănoiu, Valeria Gherghe, Cătălin Micu, Florica Bogdan, Floricica Marin.

Festivalul, care a avut debutul în 2009, va putea fi urmărit în data de 15 mai 2014, începând cu ora 20.00, la Casa de Cultură din Alexandria, și a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 10.30, atunci când va avea loc parada formațiilor artistice, urmată de desfășurarea întregului concurs. Spectacolul va aduna, la Alexandria, peste 400 de dansatori și coregrafi proveniți din localități precum: Deva, Buzău, Moinești, Slobozia, Videle, Roșiorii de Vede, Alexandria. De asemenea, parte din concurs vor fi și dansatori din mai multe localități din Bulgaria.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*