Copiii nevoiași din Negreni de Sus au nevoie de ajutorul nostru pentru a se bucura de o masă caldă pe zi

în Actualitate

bisericaCarmen Dumitrescu

Preoții ar trebui să joace rolul îngerilor pentru oameni. Și unii chiar fac acest lucru, fără a aștepta nimic în schimb. Este cazul preotului din parohia Negreni de Sus, comuna Tătărăști de Jos, unde, pe fondul sărăciei crunte din zonă, acesta a pus la punct un proiect ambițios pentru ajutorarea copiilor nevoiași. El s-a gândit că viitorii adulți ai comunei trebuie, în primul rând, să fie hrăniți cu valori morale, dar și cu alimente sănătoase, pentru a deveni oameni deplini. Inițial, s-au organizat niște lecții în cursul zilelor de duminică, după Liturghie, în cadrul cărora cei mici erau învățați principiile credinței și valorile morale care trebuie să le ghideze drumul în viață și în societate. La finalul acestor lecții, preotul parohiei, Bogdan Cristian Danu, le oferea daruri din fonduri proprii. Mai târziu, cu efort și cu multă răbdare, preotul a reușit să colecteze suficiente donații pentru a ridica în curtea bisericii din comună o cantină socială, destinată copiilor nevoiași, care deși au părinți în marea lor majoritate, nu se bucură la ei acasă de condiții bune de trai.

Construcția s-a finalizat în cele din urmă, însă lucrurile sunt departe de a fi ajuns la un final fericit, pentru că respectiva cantină socială trebuie utilată și dotată cu cele necesare pentru ca beneficiarii să poată primi zilnic o masă caldă. Potrivit preotului Bogdan Cristian Danu, în acest moment sunt necesare fonduri pentru achiziția de mese, scaune, veselă, tăvi, oale, mobilier de bucătărie, depozit de alimente, grup sanitar și o centrală termică cu calorifere: “Am reușit cu ajutorul lui Dumnezeu și cu bunăvoința unor oameni cu suflet sa începem un proiect de susținere a copiilor nevoiași din parohia noastră Negreni de Sus, comuna Tătăraști de Jos, Jud. Teleorman.  Am lansat un eveniment pe Facebook cu ocazia Sf. Paști 2015 și toți copiii au primit îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente. Am reușit să ridicăm o clădire pe post de cantină socială în curtea bisericii numai din donații și în care acești copii care au părinți, dar aceștia nu au locuri de muncă, deci fără posibilități, să primească o masă caldă pe zi la prânz când vin sau pleacă la școală, inclusiv duminica după slujbă. În prezent clădirea este gata, dar trebuie utilată. Sperăm ca de Crăciun să fie ca un mare dar pentru copiii de care ne ocupăm, prima masă servită la biserică și un vis împlinit.”

Cei care doresc să ajute, în limita posibilităților, ne pot contacta pe adresa de e-mail a ziarului Liber în Teleorman, pentru a-i pune în legătură cu preotul Bogdan Cristian Danu sau îl pot contacta direct pe acesta prin intermediul rețelei de socializare Facebook, pentru a afla cum pot sprijini niște copii frumoși, dar nevoiași să beneficieze de o masă caldă în fiecare zi.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

4 Comments

  1. Exista si preoti adevarati .Felicitari parintelui Bogdan.In timp ce Galaction isi construieste palate in Alexandria ca un nesimtit fara sa-i pese de nimeni si de nimic,acest preot a gasit de cuviinta ca din toata saracia sa ajute niste copii.

  2. Sunteti gresit informati. Ceea ce se relateaza in articol, se intampla in Parohia Lada(care apartine tot de comuna Tatarastii de jos). Preotul este din Negrenii de Sus. Oricum, acolo se intampla multe lucruri care nu sunt adevarate. Multi dintre copiii aceia provin din familii foarte bogate, dar sunt chemati la poze, sa fie cat mai multi, sunt sfatuiti sa vina imbracati mai ponosit, fara telefoane mobile moderne, etc. Sunt din zona si stiu situatia.

  3. Tare de tot cu familiile foarte bogate din Lada.Ce insemana ,,bogatie,, in acolo? Au mai multe glugi de coceni decat vecinii?

  4. Doresc adresa parohiei pt a trimite un colet cu haine și încălțăminte pt o adolescentă. Deasemeni , cărți și jucării !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*