liberinteleorman.ro

Copiii de la Lada au îmbinat utilul cu plăcutul: au strâns țigle pentru visul lor împreună cu îndrăgiții fotbaliști Hagi și Petrescu

2 iunie 2015

Monica Vasilescu

lada lada2

În zilele în care cei mai mulți indivizi se gândesc doar la propria persoană, există un preot în Teleorman, care a ales să se dedice cu abnegație celor din jur. Nu face acest lucru doar în privința profesiei sale, ci și prin acțiuni umanitare generate din suflet, nu din obligație. Florin Danu, părintele paroh de la Parohia Lada, comuna Tătărăștii de Jos, ocrotește, prin intermediu bisericii, copiii credincioși ai satului și vrea să le ofere condiții normale de trai tuturor. În acest sens, domnia sa s-a gândit să pună umărul la înființarea unui centru social, cu cantină, pentru toți aceia care nu au posibilități de a se gospodări civilizat.

Recent, părintele le-a făcut o altă bucurie celor mici: o întâlnire cu reprezentanții generației de aur a fotbalului românesc, așa cum sunt Gheorghe Hagi și Dan Petrescu. Prezenți la o competiție organizată de Societatea Academică a Științelor Comportamentale, a cărei președinte este Gabriela Iorgulescu, micuții de la Lada au fost entuziaști să se afle între cei mai renumiți fotbaliști ai României, la un meci caritabil, disputat la Sala Floreasca din București, cu reprezentativa Italiei.

Pe lângă bucuria de a se întâlni cu oamenii pe care îi admiră, cei mici au mai avut parte de o mulțumire. O parte din încasările întrecerii sportive merg către centrul social care se ridică în satul lor, după cum am aflat de la părintele Florin Danu. Oamenii de aici strâng în continuare țigle pentru a-și privi într-o zi visul cu ochii, iar cei care pot ajuta o pot face luând legătura cu părintele paroh.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Un personaj enigmatic s-a plimbat cu tronul prin fața Primăriei Roșiorii de Vede

Următorul articol

Ovidiu Sîrbu, primarul Alexandriei pentru o zi

Cele mai recente articole de Actualitate