liberinteleorman.ro

Copiii de la Grădinița 2 din Alexandria vor fi mutați la altă grădiniță

23 octombrie 2018

Monica Vasilescu

La Alexandria, nu contenesc problemele din grădinițe. După scandalul din urmă cu câteva săptămâni de la Grădinița 10, altă unitate de învățământ preșcolar este în vizorul celor ce se preocupă de sănătatea publică.

Ca atare, în urma unui control igienico sanitar efectuat de Direcția de Sănătate Publică Teleroman, la Grădinița cu Program Normal nr.2 Alexandria a fost constatată lipsa de personal nedidactic care să asigure zilnic curățenia și dezinfecția. La această unitate de învățământ postul cu jumatete de normă pentru personalul nedidactic este blocat, iar singura soluție care a putut fi aplicată de conducerea unității a fost trimiterea a două îngrijitoare de la Grădinița cu Program Prelungit nr.7, câte două ore pe săptămână, pentru a realiza procesul de curățenie.

În procesul verbal nr.1410 din 04.10.2018, întocmit de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, este precizat un termen de 30 de zile pentru remedierea situației, în caz contrar se vor aplica prevederile Hotărârii nr.857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice.

Prin adresa nr.1528/09.10.2018, Grădinița cu Program Prelungit nr.7 solicită mutarea grupei mixte de preșcolari de la sediul Grădiniței cu Program Normal nr.2 la sediul Grădiniței cu Program Normal nr. 3, care dispune de o sală liberă ce îndeplinește toate condițiile igienico sanitare și are îngrijitor care asigură igiena zilnică. Decizia va fi luată în Consiliul local Alexandria, pe 25 octombrie.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Noul film Moromeții va putea fi văzut și la Alexandria

Următorul articol

Sportul minții a trimis-o pe Mălina Aciu la Halkidiki

Cele mai recente articole de Actualitate