Copiii de la Grădinița 2 din Alexandria vor fi mutați la altă grădiniță

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

La Alexandria, nu contenesc problemele din grădinițe. După scandalul din urmă cu câteva săptămâni de la Grădinița 10, altă unitate de învățământ preșcolar este în vizorul celor ce se preocupă de sănătatea publică.

Ca atare, în urma unui control igienico sanitar efectuat de Direcția de Sănătate Publică Teleroman, la Grădinița cu Program Normal nr.2 Alexandria a fost constatată lipsa de personal nedidactic care să asigure zilnic curățenia și dezinfecția. La această unitate de învățământ postul cu jumatete de normă pentru personalul nedidactic este blocat, iar singura soluție care a putut fi aplicată de conducerea unității a fost trimiterea a două îngrijitoare de la Grădinița cu Program Prelungit nr.7, câte două ore pe săptămână, pentru a realiza procesul de curățenie.

În procesul verbal nr.1410 din 04.10.2018, întocmit de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, este precizat un termen de 30 de zile pentru remedierea situației, în caz contrar se vor aplica prevederile Hotărârii nr.857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice.

Prin adresa nr.1528/09.10.2018, Grădinița cu Program Prelungit nr.7 solicită mutarea grupei mixte de preșcolari de la sediul Grădiniței cu Program Normal nr.2 la sediul Grădiniței cu Program Normal nr. 3, care dispune de o sală liberă ce îndeplinește toate condițiile igienico sanitare și are îngrijitor care asigură igiena zilnică. Decizia va fi luată în Consiliul local Alexandria, pe 25 octombrie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*