liberinteleorman.ro

Copii creativi pentru un viitor mai bun!

19 decembrie 2015
Advertisement

elephantEste proiectului implementat de Asociatia pentru Educatie si Dezvoltare Comunitara pana pe data de 15 Decembrie 2015, prin care in comuna Tiganesti s-au pus bazele primei afaceri sociale din zona.

Ca urmare a finatarii asigurate de Uniunea Eurpeana prin Programul Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007 – 2013, Investeste in oameni!, AEDC a realizat

  • 1 structura de economie sociala in Tiganesti, ca activitate economica proprie, in regim de franciza a marcii Orange Elephant in cadrul acesteia fiind create 12 noi locuri de munca dintre care 6 pentru persoane casnice
  • 1 magazin in Alexandria, Orange Elephant, cu produse si servicii destinate dezvoltarii creativitatii copiilor. Este de fapt un concept store prin natura specificului sau: spatiu mic si amenajat intr-o maniera atragatoare pentru copii, produse personalizate si in acord cu tendintele internationale privind evolutia copiilor in materie de creativitate precum si cu exigentele parintilor, furnizarea serviciilor in interiorul magazinului intr-o maniera interactiva alaturi de alti copii si instruiti de personal specializat in relalizarea unor obiecte decorative/ artistice.

Componenta sociala a acestei afaceri este asigurata de AEDC din profitul obtinut in urma vanzarii produselor si serviciilor marcii Orange Elephant in Romania si se materializeaza in doua programe:

  • Programul Orange Elephant – Ora de creatie prin care 50 de copii aflati in situatii de risc din scoli si gradinite din judetul Teleorman au acces gratuit la activitati educativ creative in cadrul unor ateliere de creatie organizate in cadrul magazinului Orange Elephant. Programul isi propune sa ofere copiilor aflati in situatii de risc oportunitati de dezvoltare personala, de valorificare a potentialului creativ care sa ii capaciteze pentru a fi mai bine pregatiti sa interactioneze in contextul relatiilor lor familiale, scolare si sociale.
  • Programul Orange Elephant – Suport pentru Comunitate care vizeaza stimularea dezvoltarii unor parteneriate locale in vederea responsabilizarii si implicarii comunitatilor in procesul incluziunii sociale astfel incat sa fie consolidata capacitatea acestor comunitati de a furniza suportul social si educational pentru copiii aflati in situatii de risc, de a creste gradul de solidaritate sociala prin revitalizarea vecinatatii, de a mobiliza grupurile dezavantajate.

In cadrul primei runde a programului, AEDC a finantat 5 parteneriate locale acordand finantari nerambursabile de prin care peste 130 de copii aflati in situatii de risc din 5 localitati rurale isi vor dezvolta creativitatea si imaginatia, competentelor sociale si abilitatile de viata. Pe langa bani AEDC a oferit gratuit in fiecare comunitate produse Orange Elephant care vor fi folosite de copii in cadrul unor ateliere de creatie.

Cele doua programe vor avea un caracter permanent si se vor desfasura cu regularitate in functie de volumul vanzarilor produselor si serviciilor Orange Elephant in Romania precum si de resursele financiare pe care AEDC le va atrage din comunitati, de la autoritatile locale, de la firmele private si din surse externe.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Liberalizarea pieței de energie electrică oferă teleormănenilor posibilitatea de a scăpa de CEZ

Următorul articol

Plus/Minus – Ică Calotă/Liviu Dragnea

Cele mai recente articole de Actualitate