Consultații gratuite pentru pacienții oncologici din Teleorman și aparținătorii acestora

în Actualitate/Administratie

Inițiativa a fost organizată de Clinica Exmed în colaborare cu navigatorul medical Victoria Asanache. Pacienții cu afecțiuni oncologice și aparținătorii acestora au beneficiat gratuit de consultații și îndrumare medicală sub atenta observație a navigatorului de pacienți Victoria Asanache, în cadrul unui proiect inițiat de clinica ExMed.

Consultațiile au fost organizate la sediul clinicii din Alexandria și au avut drept obiectiv informarea corectă a 12 persoane care trebuie să lupte împotriva cancerului.

Pentru a ușura misiunea celor care trebuie să parcurgă procedurile medicale și birocratice în lupta cu boala,  navigatorul Victoria Asanache le-a explicat pacienților, pe întelesul lor, în termeni uzuali, rezultatele analizelor, variantele de tratament, posibilele efecte negative ale fiecărei optiuni, etapele tratamentului, periodicitatea curelor.

„Proiectul se derulează pe o perioadă nedeterminată, iar consultațiile vor avea loc de două ori într-o lună calendaristică.  Seria de consultații este adresată unui număr de aproximativ zece persoane.  Organizăm consultații în prima și în ultima zi de marți dintr-o lună.”, a declarat Irinel Bușcă, Directorul General al Clinicii Exmed.

Programul derulat de Exmed și Victoria Asanache se adresează celor care au fost diagnosticați cu cancer , dar în egală măsură și celor care vor să fie informați sau care au suspiciuni care au legătură cu domeniul oncologic.

Pentru a beneficia de îndrumare și consiliere, pacienții și aparținătorii acestora își pot programa următoarea consultație, care se va organiza pe 3 decembrie 2019, la numărul de telefon 0347911.

Programul derulat în parteneriat cu navigatorul de pacienți Victoria Asanache este o continuare a proiectului “Îţi oferim o şansă pentru că preţuim viaţa!” demarat de clinica ExMed ExMed în colaborare cu Asociaţia Amazonia Navigators  si Avon la Alexandria.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*