liberinteleorman.ro

Constantin Academy încurajează dezvoltarea creativă a copiilor din Teleorman

21 noiembrie 2016

Monica Vasilescu

15153096_1329457447072549_1377559254_oÎn Teleormanul în care doar inițiativa privată îi mai scoate pe tineri din inerție a venit o entitate care le oferă celor care îndrăgesc actoria posibilitatea să pătrundă în această lume și să capete deprinderi noi. Constantin Academy este o 14725764_1163878423703840_3965027740520964815_nșcoală de cursuri creative din România, prin care tinerii și copiii au șansa de a-și dezvolta abilitățile. Școala a fost fondată de Alexandru Constantin, actor, producător, prezentator de televiziune și trainer. Cu experiența dobândită, Alexandru îi poate ajuta pe cei mici să-și descopere abilitățile, să fie empatici, spontani, expresivi, comunicativi, să aibă control asupra emoțiilor etc. Alături de Violeta Zaharia, prezentatorul de la Prima TV îi va duce pe vitorii mici artiști într-o zonă plină de farmec și provocări și le va divulga unele dintre secretele necesare pentru a putea fi fără cusur în fața publicului. Mai multe detalii despre proiectul celor doi se regăsesc în interviul acordat de actorul Alexandru Constantin și trainerul Violeta Zaharia ziarului Liber în Teleorman.

Reporter: Încurajați dezvoltarea creativă a copiilor. De unde a pornit acest proiect?

Alexandru Constantin: Am început proiectul “Constantin Academy” tocmai pentru a veni în sprijinul celor care își doresc să se dezvolte creativ. Cred în șanse acordate tinerilor și încurajez mereu noile generatii spre a-și îndrepta atenția către dezvoltare, evoluție și perfecționare continuă.

În ce privește cursul adresat celor mici, Violeta a fost cea care mi-a propus să le dăm șanse copiilor din provincie. Și am realizat cât de motivant ar fi pentru ei să se pregătească precum actorii adevarați și să filmeze apoi scurtmetrajul pentru care se preagătesc pe parcursul cursurilor.

R.: Cine se poate înscrie la cursuri și care este modalitatea?

A.C.: Absolut orice copil sau adolescent care visează să se autodepășească, să scape de emoții sau să guste din experiențele aflării pe un platou de filmare. Formularul de înscriere se găsește pe http://constantin.academy/inscrieri sau la 0729 77 66 76

R.: Este costisitor pentru părinți?

A.C.: Deloc. E un curs de creativitate, la finalul căruia fiecare copil joacă într-un scurt metraj. Avem locuri limitate, tocmai pentru a ne ocupa atent de fiecare copil. Cu toate costurile pe care le presupune organizarea cursurilor în alte orașe, acestea răman mereu la prețul de 180 lei/lună.

R.: În ce domeniu se pot specializa cei mici?

A.C.: Actorie de film. Este lumea în care noi îi introducem cu ajutorul acestor cursuri.

R.: Ce anume v-a adus în Teleorman

A.C.: Interesul nostru de a îndeplini dorințele celor mici, mai ales a celor din provincie, unde activitățile de acest gen sunt limitate.

R.: Nu v-a speriat situația economică a județului și lipsa generală de interes față de școlarizare în afara instituțiilor de învățământ?

A.C.: Situația economică și această lipsă de interes vine tocmai din cauza faptului că nu există alternative serioase de dezvoltare educațională a copiilor și nici activități motivaționale pentru cei mici. Ne dorim să schimbăm aceste lucruri.

R.: Știu că proiectul a debutat la Turnu Măgurele. Aveți în vedere implementarea lui și în alte orașe de aici?

A.C.: Deja am început înscrierile pentru Alexandria. Urmează și alte orașe din țară.

R.: Ce înseamnă pentru fiecare dintre voi lucrul cu un copil?

Alexandru: Redescoperirea copilului din mine.

Violeta: Pentru mine, lucrul cu copiii înseamnă sa trăiesc cu maximă intensitate fiecare moment al copilăriei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Octavian Broșteanu a câștigat premiul de popularitate și trofeul Festivalului Chira Chiralina, de la Brăila

Următorul articol

STOP VIOLENŢEI ÎMPOTRIVA FEMEILOR!

Cele mai recente articole de Actualitate