Consiliul Național al Societății de Științe Istorice din România s-a desfășurat la Alexandria

în Actualitate/Educatie

IMG_9880

Profesori din toate ciclurile de învățământ, cercetători, arhiviști, muzeografi, studenți și alte persoane interesate de progresul cunoașterii istorice s-au întâlnit, sâmbătă, în cadrul Consiliului Național al Societății de Științe Istorice din România. Desfășurat la Alexandria pentru prima dată, consiliul a avut parte de prezența reprezentanţilor comunităţii locale, între care prefectul judeţului Teleorman – Carmen Daniela Dan și vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman – Cornel Bleajă. La eveniment au fost prezenți prof.univ.dr. Bogdan Murgescu – președinte al Societății de Științe Istorice din România, prof. univ. dr. Alexandru Barnea – prim-vicepreședinte al Societății de Științe Istorice din România, prof. dr. Bogdan Teodorescu – secretar general al Societății de Științe Istorice din România, prof. univ. dr. Nichita Adăniloaie – președinte de onoare, membri ai Biroului Național al Societății de Științe Istorice din România și reprezentanți ai filialelor Societății de Științe Istorice din România.

Lucrările Consiliului au avut loc în Palatul Administrativ din capitala de județ și fost deschise de Luminiţa Pinţur, inspector şcolar pentru disciplinele istorie – ştiinţe socio-umane în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, preşedinte al Societății de Științe Istorice din România, care s-a ocupat și de organizarea întâlnirii.

Pe ordinea de zi a reuniunii s-au aflat mai multe puncte, cum ar fi: prezentarea activității Societății de Științe Istorice din România în anul 2014, discuţii privind pregătirea Conferinței Naționale din noiembrie 2015, inclusiv o inventariere și discutare a propunerilor de îmbunătățire a statutului S.Ș.I.R., o dezbatere referitoare la statutul disciplinei istorie în învățământul preuniversitar și demersurile ce pot fi întreprinse de S.Ș.I.R. în acest sens.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*