Consiliul Județean Teleorman se împrospătează. Mihai Pițigoi va prelua fotoliul lui Ion Izină

în Actualitatea politică

Consiliul judetean TeleormanCarmen Dumitrescu

Cei care au urmărit evenimentele politice din Teleorman în cursului anului precedent știu, probabil, că Ion Izină, până acum consilier județean, a pierdut sprijinul politic al partidului care l-a trimis în forul decizional al județului, în speță, PP-DD. Decizia de excludere a sa din partid a venit la pachet cu multe resentimente, însă, așa cum se întâmplă și în viață, timpul a trecut și rănile s-au vindecat. Între timp, fotoliul lui Izină din Consiliul Județean a rămas neocupat și, pentru a putea lua decizii în formulă completă, autoritatea județeană va avea grijă ca, în cursul ședinței ordinare de joi, 29 ianuarie, să valideze un nou mandat de consilier, care să beneficieze de sprijinul politic al PP-DD.

Potrivit liderului PP-DD, Liviu Neagu, următorul pe listă ar fi Mihai Pițigoi, inginer la Turnu Măgurele, om loial al partidului, înscris în organizația județeană încă de la începuturi. Neagu a ținut să precizeze că acesta se afla oricum pe o poziție fruntașă în lista consilierilor județeni ai PP-DD, el ocupând locul 5 sau 6, înaintea lui fiind viceprimarul de la Videle, care, însă, a trădat partidul lui Dan Diaconescu și a pierdut șansa de a deveni unul dintre pionii importanți ai partidului în politica județeană.

Cu toate acestea, privirile publicului amator de politică se îndreaptă către consilierii județeni ai PDL, Fulvia Frăsineanu și Angelică Iliescu, aceștia renunțând la culoarea lor politică în favoarea celei roșii în cursul campaniei electorale aferente alegerilor prezidențiale. Potrivit multor voci, aceștia ar risca acum să-și piardă mandatele de consilieri județeni, lucru care va duce la numiri noi și va deschide calea unor democrat-liberali care sperau, din umbră, că va veni și pentru ei ziua afirmării politice.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*