Consiliul Județean Teleorman îi dă firmei TelDrum 9.000.000 de euro

în Actualitate/Dezvăluiri
Monica Vasilescu
Nu ştim dacă în săracul judeţ Teleorman se poate vorbi în termeni reali despre succesul în afaceri, dar constatăm că unele firme de la noi rămân permanent pe poziţii în privinţa profitului, indiferent de insolvență. TelDrum, de exemplu, care este în tot și în toate la Teleorman (nu doar aici), se află în top. Iar dacă spunem că societatea aceasta a reușit având protecţia unui partid puternic și a unor persoane cu decizie în stat, cum ar fi Liviu Dragnea, se supără lumea pe noi, dar nu putem să ne ferim de cuvinte.
Două contracte cu firma lui Dragnea – TelDrum – vor secătui bugetul public al Consiliului Județean Teleorman de aproape 9.000.000 de euro. Ce face firma VIP pentru acești bani, probabil, vă întrebați, mai ales că ea se află în insolvență. Oficial, cele două contracte au fost atribuite pentru executarea lucrărilor de întreținere îmbrăcăminți asfaltice și tratamente bituminoase pe drumurile județene din județul Teleorman. Asta în vreme ce, de ani buni, TelDrum lucrează de zor la drumurile Teleormanului, iar șoselele arată, în mare parte, ca după război.
Contractul pentru Lotul 1, care prevede întreținerea de îmbrăcăminți asfaltice și aplicarea de tratamente bituminoase, a fost adjudecat de TelDrum și Strabag pentru o valoare minimă de 17.382.211, 29 de lei si cea maximă de 20.423.411,34 de lei, adică până la 4,5 milioane de euro. Cel de-al doilea lot, pentru întreținerea drumurilor pietruite, contractul a fost atribuit tot celor de la TelDrum SA, în asociere cu Hidro Inter SRL Alexandria, pentru suma minimă de 19.569.6663,53 de lei iar cea maximă de 20.611.532,92 de lei, estimându-se o valoare maximă de adjudecare de vreo 4,5 milioane de euro. În total 9.000.000 de euro, bani de la bugetul public al județului Teleorman.
Dar să nu credeți că TelDrum ia bani numai pentru construcții de mântuială sau deloc. Nu. Prin prisma firmelor de casă susținute generos, din bani publici, de oamenii lui Dragnea, bugetul este secătuit la fiecare cotitură de drum, cu toate că nu ne putem lăuda cu vreun gigant în infrastructura rutieră. Din contră. Dacă vara și toamna nu lucrează nicio firmă în afară de TelDrum la smolirea drumurilor județene, nici iarna nu putem vorbi de altă firmă la deszăpezirea lor. În firescul licitațiilor dedicate, Consiliul Județean Teleorman a atribuit contractul de întreținere drumuri județene pe timp de iarnă către TelDrum, ca unic ofertant, pentru suma de 95.738.999 lei. Manevra celor care împart contracte pe bandă rulantă (deși nisoarea cade rar și în cantități mult mai mici decât în vremurile copilăriei noastre) vine la un an după ce Societatea Teldrum din Alexandria a câştigat licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţul Teleorman, în următorii patru ani. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România îi dă aceleiași firme suma de 34.998.136 de lei fără TVA. În aceste condiții, în care contractele de milioane de euro și de lei se aprobă, pe bandă, pentru a umfla buzunarele unora, nu pentru drumuri, iar organele de cercetare nu cercetează, putem doar să ne mâhnim, să scriem și, eventual, să înjurăm, în timp de Dragnea și ai lui de la TelDrum ne invită să le numărăm banii…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*