Consiliul Județean se protejează de hoți! Control strict la intrarea în instituție.

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Teleormanul a devenit un fel de Vest Sălbatic. Cel puțin, din perspectiva Consiliului Județean Teleorman. Mai nou, la intrarea în instituție, vizitatorii sunt verificați și legitimați de portari. Totul la scurt timp după ce Prefectura Teleorman a impus același tip de restricții, cu excepția că la Prefectură paza e mai puțin politicoasă.

Astăzi, la intrarea în Consiliul Județean Teleorman, ne-am confruntat, în calitate de jurnaliști, cu un control foarte riguros. Personalul de pază ne-a legitimat și ne-a permis accesul în instituție numai după ce a primit confirmarea că realmente avem întâlnire cu o persoană din conducerea instituției. Cu scuzele de rigoare din partea personalului de la intrare, care se simțea la fel de stânjenit ca și noi de faptul că, deși ne cunoaștem de mulți ani, trebuie să ne comportăm atât de formal.

Surprinși de noile rigori, am discutat chiar cu președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu, care ne-a dat o explicație uimitoare: „Știți de câte ori s-a furat din instituție? Telefoane mobile și altele. Da, evident că persoane din exterior.”

E drept că la asta nu ne-am fi așteptat. Ca tocmai din instituția despre care s-a demonstrat de multe ori că știe cum e cu furtul să se plângă de faptul că se teme de hoți. În realitate, înțelegem că regulile sunt impuse de noul administrator public al județului, fost director la EcoSud, care probabil vine cu mentalitatea de director de firmă privată într-o instituție publică. Și asta e foarte bine. Ne așteptăm ca pe viitor, oamenii din Consiliul Județean să se baricadeze în interior și să ne lase și pe noi să trăim liniștiți, cu mai puțini hoți printre noi.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*