Consilierul local Marius Streinu își scrie raportul de activitate rar și prost

în Politica altfel

Monica Vasilescu

marius-streinuDe ani întregi tot reiterăm ideea că mulți dintre aleșii neamului din consilii stau ”la sfat” din comoditate sau din vreun interes, fiindcă nu au cu ce să se laude, în afară de faptul că au fost prezenți la ședințe și au practicat „sportul” de bază: votul sincron. Chiar și cu riscul de a repeta informațiile oferite, insistăm să le arătăm cititorilor oamenii pe care i-au pus în postura de a decide soarta comunității. În înșiruirea consilierilor locali cărora le analizăm activitatea în rubrica săptămânală inițiată de ziarul Liber în Teleorman se aliniază consilierul Marius Streinu (foto). Priviți-l atent că, în mod cert, îl întâlniți pe străzi și nu știți că vă reprezintă în Consiliul local Alexandria.

Revenind, domnia sa nu se află la prima experiență în administrația de la Alexandria, fiind consilier și în mandatul trecut. Totuși, chiar dacă au trecut mai bine de patru ani de când Marius Streinu participă la luarea hotărârilor în CL, noi, cei care nu prea lipsim de la întrunirile aleșilor, nu i-am auzit vocea în plen. În schimb, alesul a considerat că se exprimă mai bine în scris și, după primul an de mandat, a conceput un raport de activitate din care ar rezuma, pe lângă faptul că domnul Marius este străin de limba maternă, ideea că… el își dă interesul, dar nu face nimic concret.

”Ocup cu onoare această funcție de autoritate publică care emană de la cetățeni din anul 2012, dobândind astfel experiență în ceea ce privește problemele specifice ale administrației publice locale precum și în desfășurarea ședintelor de consiliu local. În tot acest interval de timp am văzut ce înseamnă problemele cu care cetățenii municipiului Alexandria se confruntă în viața de zi cu zi. Văzând aceste probleme ale oamenilor care m-au trimis în forul legislativ al municipalității am încercat și reușit să pun deasupra interesului personal interesul public Funcția de demnitate publică aleasă de către concetățeni îți oferă șansa de a găsi soluții pentru rezolvarea problemelor și a veni în sprijinul lor. Nu am inițiat în mod direct niciun proiect de hotărâre. Am venit cu idei care s-au concretizat prin proiecte de hotărâri inițiate de Primarul municipiului Alexandria”, scria Marius Streinu în 2013, în singurul raport de activitate făcut public până acum. Cam asta a realizat consilierul PSD în funcția ”emanată” de oamenii cu drept de vot din oraș. Și, dacă pe această superbă comunicare scrisă am mai cosmetizat-o din dragoste pentru limba română, i-ul în plus de la ”banii” nu l-am putut tăia, ba dimpotrivă, l-am încercuit și îl puteți admira în facsimilul alăturat, de dragul diversității textuale. Altfel, Marius Streinu rămâne un consilier tăcut, care se exprimă prin semne, în sensul în care ridică mâna la nevoie și ne bucurăm oarecum că nu a mai scris niciun alt raport.

streinu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*