liberinteleorman.ro

Consilierii Opoziţiei o dau din “anacronism” în “manele”

30 martie 2015
Advertisement

consiliul localCarmen Dumitrescu

După o lungă perioadă în care n-au ridicat prea des vocea în direcţia puterii, preferând să-l lase pe Titirişcă să-şi asume toate consecinţele temperamentului său coleric, consilierii opoziţiei au început să vorbească. Mai greu, ce e drept, că aşa sunt toate începuturile, dar intenţia se poate vedea cu ochiul liber. Poate admonestările presei locale sau poate sentimentul că noul PNL are mai multă forţă decât vechile partide care îl compun au stat la baza atitudinii consilierilor locali ai Opoziţiei de la Alexandria în cursul şedinţei de astăzi, 30 martie. Interesant e că, deşi acum mulţi dintre consilieri par determinaţi să facă opoziţie, demersul nu prea le iese. Pentru că dialogul între unul ca Dan Popescu, care vrea să pară doct în intervenţiile sale, şi unul ca Florin Titirişcă sau Florea Laurenţiu, care-şi asumă un discurs mai pe înţelesul neamului, nu are cum să fie altfel decât amuzant.

În plus, cu un Victor Drăguşin din ce în ce mai agresiv în intervenţii, şedinţele de Consiliu local vor începe să devină adevărate spectacole, pe care populaţia le va privi cel mult zâmbind. Nu ştim cine a trezit fiara din Drăguşin, însă este cât se poate de vizibil faptul că primarul Alexandriei pe care îl ştiam noi în trecut nu mai are aceeaşi cumpătare care îi conferea o poziţie puternică în confruntări. Căci vechiul Drăguşin n-ar fi spus niciodată, ca acum, “Poate că sunt eu astăzi într-o pasă mai proastă şi nu înţeleg nimic!” sau “Sfaturile să vi le păstraţi pentru dumneavoastră, eu n-am nevoie de ele!”, pe un ton care friza impoliteţea. Dar să zicem că ne explicăm reacţia defensivă prin faptul că noul PNL a început să ridice şi vocea, nu doar mâna. În schimb, nu înţelegem cum vor noii penelişti să facă Opoziţie, făcând uz de mijloace atât de diferite. Pentru că, odată ajunşi la proiectul privind înfiinţarea sistemului de radioficare şi adresare publică al municipiului, consilierii Opoziţiei au simţit nevoia să intervină. Dacă Dan Popescu a folosit termeni docţi, adecvaţi unei alte componenţe a consiliului local, Florin Titirişcă a completat demersul într-un mod indolent.

Potrivit lui Dan Popescu, “atitudinea Opoziţiei faţă de acest proiect se alătură părerii mele privind anacronismul  acestui sistem. Suntem totuşi în era internetului, în era Facebook-ului, avem presă online, care nu cred că a refuzat vreodată să mediatizeze unele anunţuri, aşa că permiteţi-mi să-mi exprim părerea privind inutilitatea acestui sistem. În plus, mie totul îmi aduce aminte de nişte vremuri triste.”

Consiliul localPentru a-l sprijini pe colegul său, însă, Florin Titirişcă a simţit nevoia să-l contreze pe Drăguşin, care susţinea că oamenii vor să asculte muzică prin parcuri, cu afirmaţia “da,  să asculte o manea ceva!” Evident, primarul a simţit nevoia să taxeze această atitudine cu remarca “Cazi în derizoriu, domnule consilier!” Şi pe bună dreptate, o Opoziţie care vrea să fie şi doctă, şi populistă în acelaşi timp nu poate decât să cadă în derizoriu. Astfel, dacă e să facem scorul ultimei confruntări politice din Consiliul local, punctul suplimentar îi revine tot lui Drăguşin. Dar anticipăm şi meciuri cu scoruri mai strânse!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Tinerii alexăndreni şi-au votat reprezentanţii în CLTA

Următorul articol

DGASPC rămâne în continuare fără director

Cele mai recente articole de Actualitatea politică