liberinteleorman.ro

Consilierii județeni au demis-o pe Olguța Șefu

26 iulie 2016

Monica Vasilescu

sefuConsiliul Județean Teleorman, instituția în subordinea căreia se află Direcția Generală de Asistență Socială și  Protecție a Copilului Teleorman, a aprobat în ședința de astăzi proiectul privind încetarea cu caracter temporar a funcției publice de conducere vacante de director general al Olguței Șefu. Decizia vine ca urmare a trimiterii în judecată a acesteia, conform informărilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA.

Toți cei 29 de consilieri prezenți la ședință au fost de acord cu propunerea președintelui CJ-Adrian Gâdea, în urma căreia Olguța Șefu va reveni pe funcția publică de conducere, de director general adjunct pe care o deținea anterior. Consilierii nu au aprobat un alt nume pentru funcția de director general, urmând ca instituția să primescă avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, după care va desemna o altă persoană la conducerea Direcției de Protecție a Copilului Teleorman, până ce rezolvarea situației juridice a Olguței Șefu, care are în acest moment prezumția de nevinovăție.

Reamintim că procurorii DNA o acuză pe Olguța Șefu de abuz în serviciu și fals intelectual. În aceeași cauză au fost deferiți justiției Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci, la data faptei șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei; Valentina Mirela Marinca, la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei, ce avea în componență și Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți; Nicușor Gheorghe, la data faptelor șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica, ambele funcționare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloș (fostă Ogrija, fostă Drăghici), director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.

13646771_1206820429349088_533874337_o

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Vida Florian, în locul Alinei Cațan la Consiliul Județean

Următorul articol

Ionel Dănuț Cristescu va fi, pentru scurt timp, președinte

Cele mai recente articole de Actualitate