Confruntare la CNCD între fina primarului Drăgușin și o parte dintre teleormănenii reclamați pentru comentarii pe Facebook

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

În cursul zilei de astăzi și în timpul programului de lucru, fina primarului Alexandriei, Cristina Teodorescu, s-a prezentat la sediul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, pentru a se confrunta cu persoanele care au comentat în termeni ireverențioși la adresa ei pe Facebook. Asta probabil pentru că atribuțiile de polițist local sunt nesemnificative în fața nevoii de a rezolva o problemă de orgoliu personal, după ce singură a provocat un scandal mediatic fără precedent. Desigur, despre programul Cristinei Teodorescu la poliția locală vom mai discuta și cu alte ocazii. Până atunci, rămânem cu ochii pe CNCD și pe interesul nostru a trăi într-o țară liberă. Tot la CNCD s-a prezentat și o parte mică a teleormănenilor care au fost reclamați de Cristina Teodorescu. După ore bune de așteptare, aceștia s-au confruntat cu fina primarului Drăgușin în fața comisiei anti-discriminare și au aflat că principalul obiectiv al acesteia este aflarea identității celui care administrează pagina de Facebook, Alexandria, Teleorman, România, comunitatea în cadrul căreia s-au făcut acele comentarii. În plus, Cristina Teodorescu a spus comisiei că totul a plecat de la trei fake-news-uri, scrise de subsemnata pe site-ul ziarului Liber în Teleorman. Până la soluționarea chestiunii în instanță și până când detectivii lui Drăgușin vor afla cine administrează respectiva pagină de Facebook, lucrurile sunt clare: fina primarului Alexandriei e în confuzie. Ea nu știe exact ce e defăimarea și ce e discriminarea. Ca atare, se adâncește singură într-un scandal din care îi va fi teribil de greu să mai iasă, pentru că, prin acțiunile ei, pune sub semnul îndoielii libertatea de exprimare în România. Și dacă Cristina Teodorescu va câștiga în lupta cu persoanele care comentează liber pe o rețea de socializare, se va crea un precedent extrem de periculos pentru toți cei care mai au impresia că libertatea de a gândi și de a te exprima liber e garantată de Constituție.

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*