liberinteleorman.ro

Conducătorii Teleormanului și prezumția de… pușcărie

22 februarie 2016

Monica Vasilescu

o pozitie in teleormanTeleormănenii nu pot fi mințiți. Mulți politicieni nu au înțeles asta. Ei se lasă mințiți. În numele unor servicii banale sau pentru un beneficiu de moment, oamenii de rând se prefac foarte bine că-i cred pe cei cărora le lipsește din plin talentul de a-și spune poezia credibil.

Cu toate acestea, în pofida faptului că mulți realizează că județul o duce rău de pe urma acțiunilor conducătorilor săi, din comoditate și din lipsă de pregătire se lasă păcăliți la fiecare scrutin electoral. Că dacă ar fi mai mulți dintre ei stăpâni pe situație în domeniul în care activează, nu ar mai avea nevoie de consimțământul partidului la angajare și nu s-ar mai teme că vor rămâne pe drumuri dacă întreprind o acțiune contra sistemului. Așa au ajuns în funcții de top indivizi precum Dragnea sau Videanu, pe urmele cărora se vede dezastrul la fiecare pas.

Nici nu trebuie să fii savant pentru a observa că Teleorman ocupă un loc fruntaş și de lungă durată între cele mai sărace judeţe din ţară, că a expirat promisiunea construirii autostrăzii București-Alexandria spre Craiova (aici nu s-a reușit să se asfalteze câteva drumuri, darămite să se facă vreunul!), că sunt dărăpănate toate casele de cultură, că nu există păduri și parcuri în firea lor, centre multifuncționale pentru tineri sau celebrele locuri de muncă, locuri de muncă, locuri de muncă. Ochii vigilenți ai teleormănenilor văd toți afaceriștii de duzină îmbogățiți la adăpostul complicității ”de culise” cu organele de stat, au auzit de maldărele de dosare care zac ani întregi în sertarele ”oamenilor legii” și nu au ratat nicio percheziție ținută în Breaking News de mass-media locale și centrale.

Localnicii din Dracea cunosc foarte bine situația primarului lor, Costică Doncea, cercetat penal pentru că ar fi strivit, sub roțile tractorului, un tânăr de 24 de ani, cei de la Vedea au fost pe fază când primarul Aurel Drăghici i-a găsit la primărie pe procurorii de la DNA, care au ridicat contractele de deszăpezire, în anii trecuți, actele doveditoare pentru sumele alocate din fondurile pentru situaţii de urgenţă, contractele de prestări servicii, procesele verbale de recepţie a lucrărilor efectuate sau ordinele de plată ale investițiilor. Cu siguranță, și la Bragadiru s-a vorbit despre corupția lui Daniel Răboj, acuzat, în dosarul privind frauda la referendum, că a mituit mai mulţi membri din comisia de supraveghere a votului, pentru a închide ochii la ilegalitățile comise. Și exemplele pot continua cu referiri despre tătucul cu chip uman – Liviu Dragnea, care ar bătători drumul spre DNA, dacă s-ar depista toate afacerile cu iz penal de care se vorbește în găștile tuturor celor care au stat în preajma lui măcar o zi din viață. Desigur, noi nu îi acuzăm pe toți, pentru că este posibil ca mulți dintre ei să fie sfinți, dar la cum arată Teleormanul astăzi, sub conducerea lor consecutivă… nu avem cum să nu le oferim tuturor prezumția de pușcărie.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ofertă educațională pentru cei care își doresc o carieră militară

Următorul articol

Dragnea avea premoniția gloriei încă din copilărie

Cele mai recente articole de O poziție în Teleorman