Condamnatul Timotei Stuparu este în continuare secretar general adjunct al Senatului. Nelegal

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Monica Vasilescu

Despre Timotei Stuparu se știe că este un pesedist mai altfel. Mai cu minte și mai înțelept. Totuși, nu înțelegem de ce insistă să fie nelegal chiar și după ce a îndurat repercusiunile unei fapte mult prea banale pentru statutul său, referindu-ne aici la condamnarea pe care o are ca urmare a unui matrapazlâc penibil cu indemnizația unei foste angajate. De doi ani de zile, Timotei Stuparu, condamnat penal la 1 an și 7 luni cu suspendare și la 90 de zile de muncă în folosul comunității, a fost numit secretar general adjunct al Senatului. Conform Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art. 7 alin (1) Funcţiile publice parlamentare corespunzătoare înalţilor funcţionari publici parlamentari sunt: funcţia de secretar general, secretar general adjunct şi şef de departament sau director general, după caz. În Art.12 din Legea 7/2006 la alin. (1) se spune că – În structurile de specialitate ale Parlamentului o persoană poate ocupa o funcţie publică parlamentară dacă (lit. f) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni, care o face nedemnă pentru exercitarea unei funcţii publice.

Pentru cei din Senat care nu știu despre pata penală pe care fostul parlamentar de Teleorman o are reamintim că, în data de 10 aprilie 2017, a fost condamnat definitiv de completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (dosarele 3841/1/2015 și 66/1/2017) pentru falsul intelectual, înşelăciunea (art.244 NCP), falsul material în înscrisuri oficiale (art.320 NCP), falsul în înscrisuri sub semnătură privată (art.322 NCP), uzul de fals (art.323 NCP), cu parte vătămată SENATUL ROMÂNIEI.

Și nu ne așteptăm ca președintele Senatului, membrii PSD-ALDE din Biroul Permanent al Senatului, președintele Comisiei Juridice a Senatului, șeful Departamentului Juridic al Senatului și secretarul General al Senatului să aibă vreo atitudine în această speță, că ne-am obișnuit în actuala guvernare să conteze cazierul pătat, dar speram ca măcar Timotei Stuparu, care a fost profesor până să devină politician, să spele rușinea PSD-ului și să reunuțe la a mai fi nelegal.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*