Condamnatul rămâne cetățean de onoare la Turnu Măgurele

în Actualitatea politică

dragneaLiviu Dragnea nu este doar un politician reprezentativ al acestei țări, ci și cetățean de onoare al municipiului Turnu Măgurele. E drept că la momentul decernării titlului, Dragnea nu era încă condamnat penal. Desigur, și atunci ar fi trebuit să-și pună cineva problema că „onoarea” nu e o chestiune politică, dar să zicem că ne-am împăcat deja cu felul în care funcționează lucrurile în Teleorman. Totuși, după ce condamnarea lui Dragnea a devenit știre oficială, grupul liberalilor din Consiliul local Turnu Măgurele au inițiat un proiect prin care se prevedea retragerea titlului de cetățean de onoare al orașului lui Liviu Dragnea, în contextul în care nu e tocmai de fală prezența unui condamnat penal printre oamenii de valoare ai locului. Deși proiectul a fost inițiat în timpul mandatului precedent al lui Cuclea, se pare că el a ajuns pe ordinea de zi a Consiliului local Turnu Măgurele abia în ședința din 5 iulie. Evident, nu trebuie să stăm prea încordați cu privire la situația voturilor, căci liberalii au votat în unanimitate pentru retragerea titlului, în timp ce pesediștii și consilierul ALDE au preferat menținerea lui. Se pare că unul dintre consilierii pesediști a ținut chiar un discurs de vreo jumătate de oră, privitor la mărețele realizări ale faimosului baron, realizări în fața căreia a pălit chiar și remarca liberalului Claudiu Crăcea: „Domnilor, dar suntem singurul oraș din țară care are un cetățean de onoare condamnat penal!”

Și noi am fi zis la fel, dar părerea noastră nu contează, pentru că în Teleorman e important doar ce spune membrul de partid PSD. Resemnați constatăm că Liviu Dragnea rămâne cetățean de onoare la Turnu Măgurele. Și credem că nici măcar el nu înțelege de ce nu merită titluri de onoare.

Trist e că are dreptate: într-o țară a hoților, e normal să fie premiați condamnații!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*