Condamnații politicianului de vârf al teleormănenilor

în Politica altfel/Utile

Monica Vasilescu

dragneaTimp de aproape trei ani, sute de teleormăneni au mers în fața procurorilor DNA să dea cu subsemnatul pentru presupuse încălcări ale legislației electorale, existând semnale temeinice precum că referendumul a fost fraudat.

78 de persoane au fost judecate alături de Liviu Dragnea, cap de afiș în celebrul dosar. După cercetări îndelungi, liderul PSD a fost condamnat, cu suspendare, pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Anchetatorii au depistat și aranjorii de la secţiile de votare și au împărțit vina în funcție de probele fiecăruia în parte. Astfel, unii au fost condamnați, alții achitați. Prezentăm deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul câtorva dintre cei cuprinși în dosarul Referendumului, cu precizarea că fiecare soluție are drept de apel în 10 zile de la comunicare.

-condamnă inculpata Baba Constantina (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatei Baba Constantina pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatei Baba Constantina pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior.

-condamnă inculpatul Bălănescu George-Tiberiu (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65Cod penal anterior aplică inculpatului Bălănescu George-Tiberiu pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Bălănescu George-Tiberiu pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman.

-condamnă inculpatul Ionescu Ion (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Ionescu Ion pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Ionescu Ion pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman. Secţia de Votare nr.244 Plosca

-condamnă inculpatul Pieleanu Ion (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Pieleanu Ion pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Pieleanu Ion pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman.

-condamnă inculpatul Trifu Nicolae (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Trifu Nicolae pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a , b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Trifu Nicolae pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman. Secţia de Votare Nr.112 Bragadiru 6.1.

-condamnă inculpatul Vîlcan Tudor-Dorel, (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65Cod penal anterior aplică inculpatului Vîlcan Tudor-Dorel pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Vîlcan Tudor-Dorel pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a , b Cod penal anterior În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman

-condamnă inculpatul Stemate Marin (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Stemate Marin pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Stemate Marin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a , b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de -condamnă inculpatul Dude Ilie (…) la pedeapsa închisorii de 1 an și 4 luni. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Dude Ilie pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.81 Cod penal anterior dispune suspendarea condiţionată a pedepsei de 1 an și 4 luni închisoare pe un termen de încercare de 3 ani și 4 luni. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.83 Cod penal anterior. În baza art.71 al.5 Cod penal anterior executarea pedepselor accesorii se suspendă pe durata termenului de încercare. 8.7.

-condamnă inculpatul Nistor Marin (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Nistor Marin pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Nistor Marin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman.

-condamnă inculpatul Mitroi Marin (…) la pedeapsa închisorii de 3 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Mitroi Marin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman.

-condamnă inculpatul Pascu Marian Florin (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Pascu Marian Florin pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Pascu Marian Florin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman

-condamnă inculpatul Lungu Petre (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatului Lungu Petre pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Lungu Petre pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de -încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman. Secţia de votare nr.114 Bragadiru 8.1.

-condamnă inculpata Nistor Angelica-Mariana (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatei Nistor Angelica-Mariana pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatei Nistor Angelica-Mariana pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.242 al.1 Cod penal anterior condamnă aceeași inculpată la pedeapsa închisorii de 3 luni. În baza art.33 lit.a, art.34 lit.b, art.35 al.1 Cod penal anterior contopește pedepsele aplicate, inculpata Nistor Angelica-Mariana urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare și 1 an interzicerea exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei rezultante sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatei Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman. Secţia de votare nr.287 Suraia

-condamnă inculpata Vespe Adriana (…) la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art.65 Cod penal anterior aplică inculpatei Vespe Adriana pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a , b Cod penal anterior pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatei Vespe Adriana pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.861 Cod penal anterior suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pentru un termen de încercare de 5 ani. Încredinţează supravegherea inculpatei Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman.

-achită inculpata Filip Alina-Florina (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000. 6.2. În

-achită inculpatul Barbu Nicușor (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000. 6.3.

-achită inculpatul Ferășteanu Ion-Dorel (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000. 6.4.

-achită inculpatul Mitroi Marin pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000.

-achită inculpatul Partocică Costică (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000. 7.2.

-achită inculpatul Mihai Ion (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000. 7.3.

-achită inculpata Matei Daniela (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr. 3/2000. 7.4.

-achită inculpatul Mitroi Vasile (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000. 7.5.

-achită inculpata Lebejoară Liliana-Carla (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 Legea nr.3/2000. 7.6.

-achită inculpata Sandu Ileana (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000. 8.2.

-achită inculpata Rizea Olga-Iulia (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000. 8.3.

-achită inculpatul Peţa Gabriel (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr. 3/2000. 8.4.

-achită inculpatul Nădrag Ion-Paul (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr. 3/2000. 8.5.

-achită inculpatul Cristea Tudor (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art.55 al.1 din Legea nr.3/2000. 8.6.

-achită inculpata Vișan Marioara (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al.1 din Legea nr. 3/2000. 2.2.

-achită inculpatul Beznea Ion (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al.1 din Legea nr. 3/2000. 2.3.

-achită inculpatul Marioara Adrian (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al.1 din Legea nr. 3/2000. 2.4.

-achită inculpatul Culcea Victor (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al.1 din Legea nr. 3/2000. 2.5.

-achită inculpata Stoicea Luminiţa-Elena (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al.1 din Legea nr. 3/2000. 2.6.

-achită inculpata Barbu Teodora-Ramona (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000. 2.7.

-achită inculpatul Zamfir Marin-Marius (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al.1 din Legea nr. 3/2000. 3. Secţia de Votare nr.1 Alexandria 3.1.

-achită inculpatul Ulmeanu Iulian (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000. 3.2.

-achită inculpata Florea Mariana (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art.26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000. 4.3.

-achită inculpatul Rusu Dănuţ (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000. 4.4.

-achită inculpatul Ene Vasilică (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000. 4.5.

-achită inculpatul Nedelea Dorinel (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000. 4.6.

-achită inculpatul Mărunţelu Aurel (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000. 4.7.

-achită inculpatul Pârva Ion (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000. 5. Secţia de Votare nr.314 Țigănești

-achită inculpatul Dumitrache Ion (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000. 5.2.

-achită inculpatul Poroschianu Marin (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000 . 5.3

-achită inculpatul Dinu Nicușor Sorin (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000. 5.4.

-achită inculpata Mitran Dorina (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000. 5.5.

-achită inculpata Ciupercă Cristina (…) pentru săvârșirea infracţiunii prev. de art. 26 Cod penal rap. la art. 55 al. 1 din Legea nr. 3/2000. 5.6.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*