Condamnata Sandu Mioara, de la Vârtoape, s-a întors la primărie!

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

vartoape-sandu-mioaraPe la noi, la Teleorman, dacă dai semnale infracționale, ești numai bun de angajat la stat. Tot mai puțini sunt cei care își găsesc un loc de muncă prin concurs sau prin faptul că îndeplinesc criterii minimale, cum sunt cele privind onestitata, pentru a nu aduce prejudicii de imagine instituției publice de la care ia bani. Sandu Mariana este exemplul concret că, dacă ai pila unde trebuie, nicio condamnare nu-ți stă în cale pentru a primi leafă de la stat. Chiar dacă doamna în cauză a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare, pentru că a furat 200 de milioane de lei din casieria Primăriei Vârtoape, în urma unor falsuri în borderourile cu încasări, după ce a trecut termenul de încercare, de 2 ani și 8 luni, cei din administrație au reevaluat-o. Și au angajat-o din nou. Gura satului spune că Sandu Mioara este reangajată în primarie de aceiași oameni care au trimis-o atunci în instanță, dar nu am putut afla cum s-a ajuns la ”pace”, pentru că la Primăria Vârtoape sună telefonul în gol.

Până la o replică în cauză, facem trimitere la rechizitoriul întocmit de procurori, în care se arăta că, în perioada 2008-2009, inculpata, prin falsificarea borderourilor cu încasările efectuate, respectiv prin înscrierea necorespunzătoare a sumelor încasate de la cetățeni, a trecut sume mai mici față de cele reale. Ca urmare, într-un număr de 53 de borderouri, Sandu Mioara a înscris sume ce nu aveau corespondent în realitate, în sensul că deși elibera chitanțe contribuabililor pentru banii încasați, în documente trecea sume mai mici. Ingineria a fost descoperită de administratorul Ilie Nedelea în urma unui control dispus de către primarul comunei Vârtoape, Ilie Boboc (edil șef care, în luna iunie, a mai obținut un mandat în fruntea localității pe care o gospodărește de 12 ani).

Pentru suma de 19.250 de lei, la care s-au adăugat penalități de 9.531, primăria comunei Vârtoape s-a constituit parte civilă. În urma probelor depuse la dosar, magistrații Judecătoriei Roșiorii de Vede au condamnat-o pe Sandu Mioara la 8 luni de închisoare cu suspendare, stabilind și un termen de încercare de 2 ani și 8 luni. Totodată, judecătorii au decis interzicerea unor drepturi. Acum e ca nouă, reabilitată, angajată și cu banii oamenilor pe mână.

1 Comment

  1. Nu este singura cu antecedente penale in primarie. Se pare ca acesta este un criteriu de angajare la Vartoape: Sa ai cel putin o condamnare!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*