Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” şi-a aflat câştigătorii

în Actualitate

DSCF0884

13 echipaje s-au aflat, în data de 28 mai 2015, la linia de start a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” – faza judeţeană, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, Filialei Judeţene de Cruce Roşie, Consiliului Judeţean Teleorman şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Alexandria.
Concursul, cu tematică de protecţie civilă, are caracter educativ, tehnico aplicativ şi sportiv şi se organizează anual, până la faza judeţeană, şi din 2 în 2 ani, începând cu anul 2011, până la etapa naţională, distinct pe următoarele niveluri: a) ciclul gimnazial (cls. V – VIII) şi b) ciclul liceal (cls. IX – XII).
Anul acesta, interesul a fost foarte ridicat pentru elevii ciclului gimnazial, unde s-au înscris 9 echipaje, din cadrul următoarelor unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Turnu Măgurele, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede, Şcoala Gimnazială Smârdioasa, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Zimnicea, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Videle, Şcoala Gimnazială Poroschia, Şcoala Gimnazială Brânceni şi Şcoala Gimnazială Nanov.
Pentru ciclul liceal prezenţa a fost mai redusă, însă cei care au participat au dat dovadă de o pregătire desăvârşită, timpii obţinuţi ridicându-se la performaţele fazelor naţionale.
Menţionăm că anul acesta, câştigătorii ambelor cicluri, gimnaziale şi liceale, vor participa la faza zonală şi apoi la faza naţională, în cazul clasării pe primele locuri. Liceele care şi-au trimis echipajele la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” au fost: Liceul Teoretic din Zimnicea, Colegiul Naţional Unirea din Turnu Măgurele, Colegiul Naţional Anastasescu din Roşiorii de Vede şi Liceul Teoretic din Videle.
Echipajele participante şi-au stabilit ierarhia în urma parcurgerii a trei probe, dintre care una teoretică (un chestionar cu 15 întrebări din domeniul protecţiei civile) şi două practice, respectiv: – transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, pe o distanţă de 50 de metri şi – deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Calasamentul final al acestei competiţii se prezintă astfel:

1) la ciclul gimnazial:
– locul I – Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Turnu Măgurele;
– locul II – Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede;
– locul III – Şcoala Gimnazială Smârdioasa;
– locul IV – Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria;
– locul V – Şcoala Gimnazială Nr. 3 Zimnicea;
– locul VI – Şcoala Gimnazială Nr. 2 Videle;
– locul VII – Şcoala Gimnazială Poroschia;
– locul VIII – Şcoala Gimnazială Brânceni;
– locul IX – Şcoala Gimnazială Nanov.

2) la ciclul liceal:
– locul I – Liceul Teoretic din Zimnicea;
– locul II – Colegiul Naţional Unirea din Turnu Măgurele;
– locul III – Colegiul Naţional Anastasescu din Roşiorii de Vede;
– locul IV – Liceul Teoretic din Videle.

Concursul cu tematică de protecţie civilă a avut ca obiective dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru şi dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre.
Diplomele şi premiile în bani, puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Teleorman pentru câştigătorii acestui concurs, au fost oferite într-un cadru festiv de domnul colonel Sandu Liviu Sorinel – Inspector Şef al I.S.U. „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman alături de ceilalţi reprezentanţi ai instituţiilor menţionate anterior, însoţite de urări de succes celor care ne vor reprezenta judeţul la fazele următoare, potrivit Compartimentului Informare şi Relaţii Publice al ISU Teleorman, reprezentat de cpt. Dragomir Adrian Gelu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*