liberinteleorman.ro

„Comportamentul ciudat” al unei învățătoare din Teleorman îi determină pe părinți să-și mute copiii la alte școli: „De multe ori se încuia în clasă, au sărit și copii pe geam atunci…”

13 octombrie 2018

Carmen Dumitrescu

La Școala „Ion Preotu” din localitatea Troianul se întâmplă lucruri stranii. O învățătoare cu „un comportament ciudat” îi determină acum pe părinții care au copii la clasa ei să-i mute pe cei mici în alte școli din județ. În ce constă comportamentul ciudat al învățătoarei, despre care toată lumea din localitate vorbește și cum a ajuns o femeie de puțin peste treizeci de ani să sperie o comunitate întreagă, aflăm chiar de la părinții copiilor care învață la clasa ei.

Astfel, tatăl lui Andrei, în vârstă de doar 8 anișori, povestește că din vina acestui cadru didactic, cel mic a refuzat să se ducă la grădiniță. Mai mult, Iulian Oprică susține că dacă învățătoarea nu va fi îndepărtată, își va muta foarte curând copilul la Roșiorii de Vede: „Eu nu am nimic personal cu ea, e fată tânără, poate știe carte. Dar are un comportament ciudat, râde din senin, țipă la copii, îi sperie. Pe fiul meu l-au bătut acum un an niște băieți din clasă, iar ea nu a făcut nimic să-i împiedice, așa că băiatul meu nu a mai vrut să meargă la școală de frică. În plus, nu le dă teme, nu poate stăpâni clasa, pune absențe când copilul iese la toaletă, iar copiii o și bat. Ea nu le poate face față în niciun fel. Am  chemat și poliția, am anunțat autoritățile, însă până acum nimeni n-a făcut nimic. Știu că s-au adunat părinții și au făcut o plângere la directoarea școli. Dar dacă nu se rezolvă, eu îmi mut copilul la Roșiori și închei asta. Și ca mine sunt și alții…”

Același lucru este susținut și de reprezentanta părinților pe clasă, Doriana Lupu, care a și stabilit cu restul părinților ca dacă până miercuri nu se ia decizia îndepărtării învățătoarei din școală, ei își vor retrage în bloc copiii de acolo, urmând ca fiecare să ia individual decizii legate de viitorul școlar al celor mici. Mai mult, Dorinela Lupu povestește cum băiatul ei s-a aflat în situația în care învățătoarea i-a prins capul între ușă și tocul ușii, pentru că s-a încăpățânat să ceară voie să meargă la toaletă: „Inclusiv eu vreau să-mi  retrag copilul, pentru că, în primul rând, nu-l învață nimic. În plus, copilul nu mai vrea să meargă la școală. Are și un comprortament ciudat pentru că trece foarte repede de la un ton normal la înjurii și insulte. Țipă la ei, îi jignește. Eu nu știu cum și-a scos ea de la medici că e aptă de învățământ, că are ceva probleme. Acum doi ani de zile, când copilul meu a fost la grupa 0, i-a prins capul între ușă și tocul ușii. M-au sunat de la școală să îmi spună. Toți părinții au spus că dacă până miercuri nu se ia o decizie de îndepărtare a ei, pentru că a cerut directoarea de la Medicina Muncii să dovedească că e aptă, noi am vorbit că ne luăm copiii de la școală. Și n-o să mai meargă la școală  până când s-o rezolva treaba. A fost și bătută la grupa 0. De multe ori se încuia în clasă. Asta ca să nu meargă nimeni din  școală să încerce să calmeze copiii, încuia ușa cu copiii acolo. Chiar au și sărit copii pe geam atunci. De atâția ani facem referate și plângeri și nimeni nu ne ajută cu nimic… ”

Nici directoarea unității de învățământ, Ionela Călin, nu neagă „comportamentul ciudat” al învățătoarei:  „Bineînțeles că știu situația. Sunt probleme, așa este. Domnișoara nu poate să supravegheze copiii. A mai funcționat la noi, e titularul unității noastre de învățământ din 2012 și a fost detașată anul trecut și în primele săptămâni din anul acesta, la Școala Peretu, unde de asemenea a cauzat destule probleme. Nu pot să spun ce probleme are, dar are un comportament neobișnuit, e adevărat. Medicul de medicina muncii a zis că s-au făcut niște pași și așteptăm să vedem ce se întâmplă. Cei de la inspectorat au venit și la noi, și la Peretu, dar trebuie să se analizeze situația în cadrul Comisiei de Disciplină. Anul acesta are clasa a doua. ”

În buna tradiție pe care au instituit-o în raport cu jurnaliștii ziarului nostru, reprezentanții Inspectoratului Școlar Teleorman refuză să ne ofere un punct de vedere cu privire la această situație.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Festivalul național de literatură ’’Marin Preda’’, la ediția a XVI a

Următorul articol

Evaziune fiscală de 150 de milioane euro la porcinele lui Dragnea?!

Cele mai recente articole de Cultură