liberinteleorman.ro

Comisarul “Şoric” are conflicte… de interese

15 august 2014

Monica Vasilescu

politist localOmul dreptăţii din Poliţia Locală Roşiorii de Vede, Petre-Iancu Petricioaia, alias comisarul “Şoric”, aşa cum îi spun apropiaţii, se tocmeşte cu legea pe care, se pare, doar cine n-o respectă îi înţelege litera. Fiindcă îşi trage esenţa din Legea Junglei, din politică mai exact, lege ce nu va fi abrogată niciodată, ci promulgată permanent, “Şoric” pare a fi o muscă mare care trece prin pânza de păianjăn în care doar musculiţele sunt prinse.

În legea lui Petricioaia nu este stipulat conflictul de interese. Deşi are în subordine Compartimentul cu atribuţii în disciplina în construcţii, acesta a fost împuternicit de către primar să constate şi să sancţioneze contravenţional neregulile din acest domeniu, fără a ţine seama că intră într-un conflict de interese. Ne referim cu precizie la SC ANITENICOM SRL, firmă pe care Şoric a condus-o înainte de a fi şeful Poliţiei Locale din Roşiori, iar acum a dat-o pe mâna soţiei sale, Mariana, care este administrator.

Obiectul de activitate al firmei îl reprezintă efectuarea de lucrări în domeniul construcţiilor şi nimeni nu poate garanta că domnul comisar nu sancţionează contravenţional alte societăţi, în anumite situaţii, tocmai pentru a avantaja firma sa ori pentru a şicana firme concurente. Conform legii, conflictul de interese poate fi de mai multe tipuri. Poate fi potenţial, în situaţia în care un oficial are interese personale de natură să producă un conflict de interese dacă ar trebui luată o decizie publică sau generat de interese private ale funcționarului public, acolo unde pot fi incluse beneficii pentru sine sau pentru familia sa, pentru rudele sale apropiate, pentru prieteni, pentru persoane sau organizații cu care funcționarul public a avut relații politice sau de afaceri. Dar… la Roşiori nu ţine nimeni seama de astfel de aspecte.

soric-facsimil

Marele constructor mai are o problemă legată de SRL-ul familiei. De când este şef peste unitate de poliţie, uită să declare ceea ce legea îl obligă. În declaraţiile de interese, “Şoric” ascunde faptul că firma sa deţine contracte de întreţinere şi reparaţii, deşi este obligat să declare asemenea lucruri, indiferent dacă titularul contractului este el, soţia sau fiul. Formularul completat de către acesta (declaraţia de interese – foto) este gol precum interesul politicienilor pentru binele comun.

De la numărul trecut al ziarului nostru până în prezent, am aflat că atât de discutata centrală termică din Roşiori, unde acesta şi-ar fi băgat coada, a fost dusă la centrul de fier vechi, situat lângă râul Vedea. Titi ştie şi câţi bani a făcut afacerea. Parol.

Cât despre bonurile pentru combustibil cu care nenea Şoric îşi alimentează autoturismul proprietate personală pentru a pleca în concedii ori la casa de vacanţă de la Sibiu… în ediţiile viitoare. Rămâneţi aproape.

Puteţi citi şi: Comisarul “Şoric” de la Roşiori face legea, n-o respectă

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Instanţa a stabilit termen în dosarul în care avocatul Cătălin Dumitru este cercetat pentru luare de mită

Următorul articol

Cătălin Burcescu va rămâne în fruntea tinerilor creştini-liberali

Cele mai recente articole de Actualitate