liberinteleorman.ro

Combinații cu schepsis a la Dragnea! Gabriel Putineanu i-a luat fața fratelui său, Mihai, în afacerile baronului

Monica Vasilescu

Oamenii lui Dragnea au fost tot timpul afaceriști de succes. Prin EL însuși, argații săi au devenit, pe cât de importanți, pe atât de anonimi, așa cum știm că este povestea lui Mădălin Ioniță sau a lui Slăvescu Putineanu Mihai, parteneri de baron care s-au transformat din profesori simpli în afaceriști cu profit complicat. Și pentru că știm că istorisirile cu reușite considerabile atrag curiozitățile tuturor celor care vor să știe cum pot face business bogat în Teleormanul sărac, tot despre un Putineanu vrem să facem vorbire în ediția de față a ziarului nostru, de data aceasta în atenție fiind fratele lui Mihai, Gabriel. Putineanu ”major”, pentru că Gabriel este fratele cel mare, deține, la 44 de ani, un portofoliu cu afaceri perfecte, într-un județ în care se moare de foame.

Fondează Prima Pavaje și o oferă pe tavă

Cea mai importantă calitate a oamenilor lui Dragnea este capacitatea de a se adapta la orice domeniu. Nu știm ce legătură putem găsi între matematică și ciment, dar îi admirăm capacitatea seniorului Gabriel de a arăta că de la catedră la moloz nu este decât un pas mic și că a putut duce societatea Prima Pavaje pe locul 1 în Top Profit România în domeniul fabricarea produselor din beton pentru construcții. Cunoscută în special de primarii jupânului, S.C. PRIMA PAVAJE S.R.L. din comuna Poroschia, celebră pentru fabricarea articolelor din beton, ciment și ipsos, a fost fondată de Putineanu Gabriel, asociat unic, având capital social total de 5.000 lei. Nu a durat mult și, pe lângă fondatorul Putineanu, au apărut asociații Tănase Iulian-Mihai și Niculae Angel-Claudiu. După doi ani de la înființare, însă, pe la începutul lunii iunie 2016, asociații Niculae Angel-Claudiu, din București, Tănase Iulian-Mihai, din București și Putineanu Gabriel, din Alexandria, domiciliat în București, au decis următoarele: Niculae dobândește, prin cesiune, toate cele 112 părți sociale ale asociatului Putineanu și toate cele 20 părți sociale ale asociatului Tănase. Urmare a acestei cesiuni, asociații Putineanu Gabriel și Tănase Iulian Mihai ies din societate, iar Niculae Angel Claudiu devine asociat unic, deținând întreaga participare la capitalul social și la profit și pierdere, respectiv un număr de 200 părți sociale, în valoare totală de 2000 lei, reprezentând 100% din capitalul social.

Înflorește SC Bloom SRL și… o ofilește

Pe la jumătatea lunii ianuarie 2010, al lui Dragnea s-a mai băgat într-o societate înfloritoare. S.C. BLOOM MV – S.R.L., cu sediul în București, urma să întreprindă activitate în comerț cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului. Fondatorii săi sunt Maier Ioan Mihail, domiciliat în satul Izvorani (administrator) și Putineanu Gabriel, asociați care nu au putut conviețui mult timp împreună și au hotărât destul de repede dizolvarea și lichidarea simultană a S.C. BLOOM MV – S.R.L.

Renunță și la GRANSILOZ SRL…

GRANSILOZ SRL a fost înființată în anul 2008. Conform datelor oferite de Registrul Comertului, firma are ca domeniu de activitate principal depozitări, cod CAEN 5210, fiind înscrisă în secțiunea transporturi persoane și mărfuri și canalizată pe cultivarea cerealelor (exclusiv orez) plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.

Asociații S.C. GRANSILOZ – S.R.L.: Pitiș Petre, cu o participare de 19,01% din capitalul social, și Barac Daniel, cu o participare de 80,99%, l-au atras în firmă pe Putineanu Gabriel, care deținea o nimica toată din firmă. Asta pentru scurtă vreme, fiindcă, potrivit schemelor înțelese doar de ei, puțin mai târziu, conducerea aprobă cesiunea celor 500 părți sociale deținute de asociatul Pitiș Petre către asociatul Putineanu Gabriel, la valoarea lor nominală. În urma cesiunii, calitatea de asociat a lui Pitiș încetează, acesta nemaiavând nicio pretenție, de nicio natură.

Ca printr-o minune, în firmă a fost atrasă și S.C. ZOOVEG 2010 – S.R.L., cu 0,38% din capitalul social, căreia i se aprobă cesiunea a 2.631 părți sociale la valoarea lor nominală din capitalul social subscris și vărsat al S.C. GRANSILOZ – S.R.L.. În urma cesiunii, calitatea de asociați a domnilor Barac Daniel și Putineanu Gabriel la S.C. GRANSILOZ -S.R.L. încetează, aceștia nemaiavând nicio pretenție, asociat unic fiind S.C. ZOOVEG 2010 -S.R.L.

S.C. ZOOVEG 2010 – S.R.L, singura societate pe care nu a părăsit-o până acum

În luna iulie 2010, o altă firmă cu viitor precis își face simțită prezența la Registrul Comerțului din Teleorman. Societatea ZOOVEG 2010 – S.R.L., dintr-o localitate stăpânită de Dragnea – Lița – se înființează sub patronajul lui Pitiș Petre, care avea o participare de 99% din capitalul social, respectiv 99 părți sociale, alături de Barac Daniel, cu o participare de 1%,

Nu trece mult timp și în ”familia” celebrului Pitiș se aprobă majorarea capitalului social al S.C. ZOOVEG 2010 – S.R.L., prin atragerea unui nou asociat persoană fizică, în persoana lui Putineanu Gabriel, care participă la majorarea capitalului social. La puțin timp după, asociații hotărăsc să aprobe cesiunea celor 99 părți sociale deținute de asociatul Pitiș la S.C. ZOOVEG 2010 – S.R.L. către asociații Barac și Putineanu. În urma cesiunii, calitatea de asociat a lui Pitiș încetează. Cei doi asociați rămași decid să aprobe majorarea capitalului social al societății, prin atragerea unui nou asociat persoană juridică română, nimeni alta decât S.C. LUDIKON SYSTEM, din București, reprezentată legal prin administrator Dragne Ilie Liviu, un fost șofer al lui Drgne, actual om de afeceri reușite. Nu ajungem bine în anul 2016 și, în structura de conducere apare fiul căpitanului de județ Teleorman, Dragnea Valentin Ștefan. Astfel, la sfârșitul anului trecut, la șefia societății care este și ea pe locul 1 în Top Profit România Întreprinderi Mici în domeniul Agricultură, vânătoare și servicii anexe îi regăsim (încă) pe Putineanu Gabriel, societatea LUDIKON SYSTEM – S.R.L., dar și pe noii asociați cooptați DRAGNEA VALENTIN ȘTEFAN și DRAGNE ILIE LIVIU.

De unde știe Putineanu să facă afaceri

Aceasta este una dintre întrebări, atunci când auzim despre orice om cinstit, aflat la jumătatea vieţii, că este deținător de multe firme, toate primite cu ușile deschise în Teleorman. De la apropiații săi aflăm că fratele lui Putineanu care i-a cărat un sfert din tinerețe haina lui Dragnea și-a început cariera ca profesor de matematică. A numărat, însă, atât de puțini bani în învățământ, încât s-a hotărât să-și extindă cunoștințele în calcule și în privat, fără a ne referi aici la meditații, căci nu toți profesorii știu filosofia lui Iohannis. Gabriel a ales-o pe-a lui Liviu Dragnea și ne oferă de ani buni rețeta succesului unor societăți care nu au un CUI de aur, ci, mai important de atât, umărul dârz al baronului potrivit.

Cifră de afaceri S.C. ZOOVEG 2010 – S.R.L

Cifră de afaceri GRANSILOZ SRL

Cifră de afaceri SC Prima Pavaje SRL

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Aveți puțintică răbdare!

Următorul articol

Nu râdeți de Florinel Dumitrescu! E o victimă, ca și noi…

Cele mai recente articole de Actualitatea politică