liberinteleorman.ro

Colegiul National „Anastasescu”, partener în cadrul proiectului de parteneriat strategic între şcoli „Digital teaching in natural scientific subjects” derulat prin Programul Erasmus +

22 martie 2018

Colegiul National „Anastasescu” are plăcerea de a anunţa participarea la proiectul de parteneriat strategic pentru susţinerea de bune practici in domeniul şcolar,proiecte doar între şcoli Digital teaching in natural scientific subjects, proiect finantat din fondurile aferente Programului Erasmus +, Actiunea Cheie 2 –Cooperare pentru inovare şi schimb de bune practici.

Erasmus+ este noul program al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020.

Proiectele de parteneriat strategic sunt acele proiecte care creează „punți” de legătură între parteneri din mai multe țări cu scopul de a crește cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare. Având în vedere faptul că în cazul proiectelor de mobilitate accentul este legat de dezvoltarea persoanelor (fie beneficiari, fie personal al organizațiilor implicate), parteneriatele strategice le completează în mod natural prin accentul care cade în special pe dezvoltare organizațională.(sursa citată: www.erasmusplus.ro).

Proiectul Digital teaching in natural scientific subjects  a fost depus  de catre liceul Stredni odborna skola a Gymnazium din Stare Mesto, Republica Cehă, la Agentia Nationala de specialitate din Republica Cehă şi a fost aprobat in vara anului 2017.Aşa cum am precizat mai sus, Colegiul Naţional „Anastasescu” este partener în acest proiect alaturi de urmatoarele institutii şcolare: I.I.S.S „S.Trinchese”din Martano Lece,Italia, Ecola Secundaria de Loulé, din Loulé,Portugalia şi NTI Gzmnasiet Lund, din Lund, Suedia. Proiectul are numarul de identificare 2017-1-CZ01-KA219-035416_4 şi beneficiaza de un grant total de 122.970,00 euro, finanţat integral din fonduri U.E.,  grantul primit de  Colegiul Naţional “Anastasescu”  fiind in valoare de 23.295,00 euro.

Proiectul se adresează elevilor de liceu roşioreni, doritori să participe alături de elevi din alte ţari,la o serie de activităţi al căror principal obiectiv este dezvoltarea de aplicaţii pentru dispozitivele mobile, aplicaţii care să poată fi folosite în predarea unor discipline precum Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Geografie, dar care iși doresc și dezvoltarea de abilități menite să faciliteze dezvoltarea personală, inserția profesională și participarea pe piața muncii.

Obiective:

Dezvoltarea competentelor de programare și inovare;

Dezvoltarea capacității de comunicare într-o limbă străină și de a lucra în echipă într-un context internațional.

În perioda 11-17 martie 2018 s-a desfăşurat prima întîlnire dedicată activităţilor de învăţare şi instruire ale elevilor din cadrul proiectului, desfăşurată la liceul I.I.S.S „S.Trinchese”din Martano Lece,Italia. La această înâlnire Colegiul Naţional Anastasescu a fost reprezentat de o echipă formată din doamnele profesoare Alina Savu,coordonatorul proiectului şi doamna Adriana Pîrvan,profesor de informatică, precum şi din elevii Cocioran Ştefan, Mieilă Eduard şi Pîrvu Daniel, toţi elevii în clasa a XI- a , profilul matematică informatică la Colegiul Naţional Anastasescu.

Activităţile desfăşurate în Italia de către elevii liceului nostru au constat în prezentarea unei aplicaţii pentru telefonul mobil creată de cei trei elevi,aplicaţie care prezintă într-un format atractiv programa la disciplina informatică pentru clasa a IX-a,tradusă şi în limba engleză şi însoţită de aplicaţii practice, o platformă online dedicată studierii grafurilor şi o altă aplicaţie care le permite elevilor crearea unor jocuri pentru diferite dispozitive. In cadrul workshopurilor desfăşurat la această întâlnire,fiecare echipă reprezentând ţările implicate în proiect şi-a prezentat produsele,elevii din diferite ţari învăţând lucruri noi şi utile în domeniul informaticii.

Următoarea întâlnire din cadrul proiectului va avea loc în perioada 23- 29 aprilie 2018 şi se va desfăşura în România, la Colegiul Naţional Anastasescu, Roşiorii de Vede.

Informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusiva a autorului, iar A.N.P.C.D.E.F.P și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații

Coordonator proiect – Alina Savu

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Scoruri live

Articolul precedent

Elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazul” calificați la faza națională a olimpiadelor și concursurilor școlare – 2017/2018

Următorul articol

Interviu exclusiv cu una dintre angajatele fictive de la DGASPC: “Atunci când lucram pentru Dragnea, îmi era frică de el, pentru că era un om foarte sever. Acum îmi e frică de el, pentru că e un om foarte puternic.”

Cele mai recente articole de Actualitate