Colaborator al Securității, ales consilier local într-o comună din Teleorman!

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Oamenii fostei Securități continuă să împânzească administrația publică din județul Teleorman. Astfel, după celebrul caz al viceprimarului Alexandriei, Gică Anghel, menținut în funcție chiar și după ce instanța s-a pronunțat cu privire la calitatea sa de colaborator al fostului regim, perioadă în care a încălcat flagrant drepturile omului, o nouă situație similară a apărut, de data aceasta dintr-o comună a județului Teleorman.

Este vorba despre consilierul local PSD, Ion Băcanu. Acesta este activ în administrația publică din comuna teleormăneană Siliștea, unde a fost desemnat de PSD consilier local vreme de mai multe mandate. Cumulul de poziții nu era suficient, așa că la toate acestea s-a adăugat recent o hotărâre a instanței, prin care Ion Băcanu a fost declarat colaborator al fostei Securități. Procesul a avut loc la Curtea de Apel București și a avut drept obiectiv stabilirea calității de colaborator al Securității. Completul de judecată a constatat că fostul medic veterinar din Teleorman a avut relații strânse cu vechii securiști, Ion Băcanu având posibilitatea apelului.

Potrivit oamenilor din Siliștea, Ion Băcanu este un personaj foarte interesant, fiind de multe ori văzut în public în stare de ebrietate și având o atitudine nepotrivită în multe situații. El este acum, teoretic, pensionar, dar, în fapt e consilier local PSD și ia decizii în numele comunității, în ciuda faptului că se numără printre cei care, în vechiul regim, au încălcat drepturi fundamentale.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. ce ne miram. dupa ce siau pus oamenii pe functii in prefectura sef la cancelarie acuma isi pun si consilierii locali.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*