liberinteleorman.ro

Cod Portocaliu de ninsori și viscol în Teleorman

22 martie 2020

În intervalul 23 martie, ora 02.00 – 25 martie, ora 10.00, județul nostru se va afla sub incidența Codului Portocaliu de ninsori și viscol, ceea ce poate reprezenta un motiv în plus de a #STA_ACASĂ și a preveni răspândirea noului virus.

Conform avertizării meteorologice, vântul va atinge viteze cuprinse între 60 – 70 km/h, viscolind zăpada și reducând semnificativ vizibilitatea.

Sursa: http://www.meteoromania.ro/avertizari/

Măsuri și recomandări specifice:

În perioada menționată, situația la nivelul județului va fi monitorizată permanent prin intermediul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Teleorman (CJCCI), din care fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, ISU, IPJ, IJJ, SDN, DSP, principalul operator economic din domeniul distribuirii energiei electrice și cel din domeniul furnizării gazelor, astfel încât evenimentele care pot pune în pericol viața ori bunurile materiale ale cetățenilor să fie rezolvate cu operativitate;

Pentru că temperaturile vor fi mai scăzute, vă sfătuim să verificaţi sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, pentru a preveni eventualele incidente cauzate de problemele tehnice şi evitarea inhalării de fum şi gaze toxice;

Utilizaţi mijloacele de încălzire fără defecţiuni sau improvizaţii pentru încălzirea locuinţelor;

Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică din locuinţa dumneavoastră sau de la locul de muncă;

Amplasaţi mijloacele de încălzire departe de materialele combustibile;

Având în vedere faptul că circulația pe principalele drumuri naționale și județene poate fi îngreunată de zăpada căzută și viscolul puternic, solicităm teleormănenilor să evite zilele următoare deplasarea cu autoturismele proprietate personală, însă dacă acest lucru este impus de o situație de urgență, să se informeze în prealabil dacă pe traseul ales nu sunt impuse anumite restricții ori dacă drumul este închis/blocat;

Înainte de a pleca la drum, echipaţi-vă corespunzător autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.).

Foarte important

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Deplasările în timpul nopții sunt interzise, iar cabinetele stomatologice se închid

Următorul articol

Un teleormănean în vârstă de 87 de ani a murit călcat de o autoutilitară

Cele mai recente articole de Actualitate