liberinteleorman.ro

COD PORTOCALIU de averse torențiale ce vor depăși 35-40 l/mp

18 iunie 2021
Advertisement

Cod portocaliu valabil de la: 18-06-2021, ora 17:40 până la ora 19:00. Se vor semnala: averse torențiale ce vor depăși 35-40 l/mp, izolat vijelie, grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice.

Județul Teleorman: Zimnicea, Țigănești, Bragadiru, Poroschia, Mârzănești, Piatra, Furculești, Ștorobăneasa, Pietroșani, Conțești, Cervenia, Suhaia, Bogdana, Izvoarele, Seaca, Brânceni, Năsturelu, Lisa, Frumoasa, Smârdioasa, Traian, Viișoara, Fântânele, Dracea, Bujoru, Crângu.

RECOMANDĂRI ISU Teleorman: Deoarece pe perioada manifestării fenomenelor meteorologice există riscul producerii unor inundații locale, solicităm cetățenilor să respecte următoarele recomandări:

📌 curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

📌 rugăm cetățenii să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei;

📌 urmăriți cu atenție evoluția situației hidrometeorologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților;

📌 ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea fenomenelor meteorologice;

📌 construiţi bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie;

📌 pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;

📌 în cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

TEROARE în Teleorman: Angajații unui magazin, BĂTUȚI în plină stradă de clanul Marmureaua

Următorul articol

Accident rutier între un autoturism și un autotren pe DN 65 – Trei victime

Cele mai recente articole de Actualitate