liberinteleorman.ro

Cod Galben pe râurile Călmăţui, Vedea – bazin superior şi afluenţii săi

26 ianuarie 2015

Potrivit mesajului transmis de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, la nivelul judeţului Teleorman, se instituie Cod Galben pe râurile Călmăţui, Vedea – bazin superior şi afluenţii săi, pentru intervalul 25.01.2015, ora 18.00 – 26.01.2015, ora 16.00.

În vederea preîntâmpinării unor eventuale probleme ce pot apărea în cazul producerii inundațiilor și în scopul gestionării corespunzătoare a situaţiilor de urgenţă, preşedinților Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență ale localităților riverane râurilor menționate mai sus, li s-au transmis următoarele măsuri: convocarea comitetului local pentru situaţii de urgenţă; asigurarea permanenţei la nivelul primăriei; monitorizarea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice la nivelul localităţii şi asigurarea condiţiilor necesare pentru a se acţiona preventiv în vederea alertării populaţiei în timp util în situaţia apariţiei unor factori de risc care pot genera situaţii de urgenţă; avertizarea populaţiei din localităţile aflate în zonele vulnerabile sau expuse riscului la inundaţii; îndepărtarea materialelor ce pot obtura cursurile de apă la formarea torenţilor; supravegherea permanentă, pe durata avertizării, a podurilor, podeţelor şi altor secţiuni înguste de pe cursurile de apă, în scopul evitării blocării lor cu plutitori, precum şi a zonelor în care este posibilă formarea torenţilor; pregătirea şi verificarea forţelor şi mijloacelor pentru intervenţie de la nivelul primăriei şi operatorilor economici; stabilirea locurilor de refugiu, a traseelor de evacuare şi a zonelor de acordare a primului ajutor pentru cei surprinşi de viituri; asigurarea pentru populaţia sinistrată, la nevoie, de apă potabilă, alimente şi materiale de cazarmament de strictă necessitate, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, cpt. Adrian Gelu Dragomir.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

”Mica Unire”, un pas spre România

Următorul articol

Beat la volan, un bărbat din Nenciulești a omorât un tânăr de 18 ani

Cele mai recente articole de Actualitate