Clubul Rotary pregătește un nou concert de Crăciun – Camerata Orchestrei Filarmonicii din Craiova vine la Alexandria

în Cultură

clubulCarmen Dumitrescu

Un mare eveniment cultural se pregătește în aceste zile în “laboratoarele” Clubului Rotary. Ca în fiecare an, concertul de Crăciun, organizat de rotarieni, constituie un prilej aparte pentru publicul teleormănean de a lua parte la acte artistice veritabile. Nici acest final de an nu constituie o excepție, așa că președintele Rotary Alexandria, Luminița Dumitrașcu, împreună cu ai săi colegi, ne pregătesc o vizită de excepție: Camerata Orchestrei Filarmonicii din Craiova este invitată la Alexandria. Regalul muzical este programat pentru data de 18 decembrie, începând cu ora 18.00 și va avea loc în sala de festivități a Universității “Valahia”.

Ne pregătim, așadar, de o seară ruptă parcă din peisajul firesc teleormănean, în care rochiile de gală și fracurile vor înlocui vestimentația banală, în timp de muzica simfonică va răsuna pentru mult timp în amintirea participanților. Cei care doresc să asculte acest concert deosebit  vor plăti o contribuție de minim 50 de lei. De asemenea, o parte a celor cu mai multe posibilități financiare vor putea să doneze și sume mai mari de bani, în vederea îndeplinirii unei noi misiuni caritabile a Clubului. Astfel, banii strânși din donații vor fi direcționați către sprijinirea unui copil merituos, care a demonstrat că are voință, determinare și talent, însă nu dispune de posibilități financiare, care să-i susțină evoluția.

În această perioadă, Clubul Rotary analizează dosarele mai multor copii de acest fel și va stabili care dintre ei va deveni beneficiarul bursei de merit, pe care o va primi vreme de un an. Iubitorii de cultură, de muzică, dar și altruiștii sunt așteptați cu brațele deschise de către rotarienii din Alexandria, pentru a se bucura împreună de încheierea unui an și pentru a marca, prin cultură, dorința lor de a face bine comunității, într-o manieră diferită decât o fac politicienii, de pildă. Potrivit președintelui Clubului, Luminița Dumitrașcu, evenimentul este deja tradițional pentru rotarieni și are, printre obiective, și pe acela de a ridica nivelul evenimentelor culturale care se întâmplă în mod uzual în oraș. Organizatorii se așteaptă la o participare masivă a celor care iubesc cultura, dar și a celor care vor să dea o mână de ajutor valorilor locale în devenire.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*