Clubul Rotary face posibilă dotarea completă a unei săli de operații din Spitalul Județean Teleorman

în Actualitate

clubulCarmen Dumitrescu

Se pare că sănătatea a devenit una dintre țintele acțiunilor de binefacere ale Clubului Rotary Alexandria, nefiind prima dată când rotarienii oferă Spitalului Județean Alexandria aparatură pentru o mai bună desfășurare a activității. De această dată, însă, vorbim despre dotarea completă a unei săli de operații din cadrul secției de ginecologie a celui mai mare spital din Teleorman, în cadrul unui proiect intitulat “Un cadou pentru sănătatea mamelor și copiilor din Alexandria”. Valoarea donației se ridică la 32.000 de euro și ea are ca scop îmbunătățirea condițiilor în care sunt operate sau examinate mamele sau viitoarele mame din județ.

Potrivit președintelui Clubului Rotary Alexandria, Luminița Dumitrașcu, dotările oferite spitalului prin acest mare proiect rotarian sunt importante: “Vorbim despre o masă de operație electrică, monitoare maternale și fetale, lămpi de examinare pacienți, masă ginecologică cu trei motoare electrice, accesorii pentru funcționare. Va fi o sală de operație ginecologie completă, care va fi donată de Clubul Rotary Alexandria pentru populația județului. Cei care au donat sunt rotarieni din cadrul Fundației Rotary International, Cluburilor Rotary din SUA, Franța și Bulgaria și, bineînțeles, Clubul Rotary Alexandria. Titlul proiectului este “Un cadou pentru sănătatea mamelor și copiilor din Alexandria” și este un Global Grant, adică un mare proiect rotarian.”

În cursul perioadei imediat următoare, donația va deveni un fapt concret și femeile din județ vor putea  beneficia de condiții mai bune pentru intervențiile chirurgicale la care ar putea fi expuse, în cursul sarcinii. Totul va fi consfințit în cadrul unui eveniment desfășurat la Spitalul Județean, pe care îl vom anunța la timpul potrivit. Până atunci, e important de știut că se fac eforturi pentru o mai bună stare de sănătate a populației județului, chiar dacă uneori este nevoie de o mână de ajutor din afara aparatului administrativ local sau județean.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*