Clubul Rotary Alexandria pregătește un Flash Mob în cadrul Promenadei Inimilor

în Administratie

Programul “Promenada Inimilor”, preluat și de Clubul Rotary Alexandria, continuă în 2019, având același obiectiv: încurajarea populației din Alexandria să facă mișcare, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, ce se celebrează pe data de 29 septembrie. Anul acesta, promenada include și un flash mob, care se va desfășura în zona fântânii arteziene din centrul Alexandriei. Totul în scopul conștientizării beneficiilor mișcării pentru starea generală de sănătate a populației.

Programul a fost lansat în România în anul 2013 și, de atunci, Clubul Rotary Alexandria face efortul de a-l susține, în ultimii ani la eveniment participând, la nivel național, mii de persoane care se luptă cu probleme cardio-vasculare. Președintele Clubului Rotary Alexandria, Florin Titirișcă susține că evenimentul va începe de la ora 10.00, prin organizarea unei plimbări de grup, la care sunt invitați să participe toți locuitorii orașului. Traseul din Alexandria va avea o lungime de 2,5 kilometri și începe din zona Bibliotecii Județene.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mișcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață.”, iată peisajul sumbru al sănătății românești, expus de profesorul doctor Dan Gaiță, membru în Comitetul de Conducere al European Heart Network.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*