Clubul Rotary Alexandria continuă “Promenada Inimilor”

în Actualitate

Monica Vasilescu

promenada-inimilorCu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, ca și în anii trecuți, populația orașului Alexandria este invitată la mișcare. Clubul Rotary, împreună cu Fundația CardioPrevent, membru al Forumului Naţional de Prevenție, în parteneriat cu rețeaua magazinelor PROFI și Fundația Română a Inimii continuă “Promenada Inimilor” și în 2016. Ca atare, pe  25 septembrie 2016, ora 10.00, va avea loc „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Consiliul de Conducere al European Heart Network.

”Marșul va avea loc duminică, 25 septembrie 2016, ora 10.00 și sunt invitați toți locuitorii oraşului Alexandria. Mișcarea face parte dintr-un stil de viață sănătos și preventiv, iar la eveniment vor fi prezenți, pentru publicul participant, și câțiva medici rotarieni”, ne-a spus Luminița Dumitrașcu -Preşedinte al Clubului Rotary Alexandria.

Potrivit sursei citate, traseul din Alexandria are o lungime de 3 Km, începând din strada Libertății (zona Poliției Județene), se va circula pe strada Ion Creangă, strada Alexandru Ghica, strada Alexandru Colfescu și se va ajunge, din nou, în strada Libertății.

Programul inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii este implementat deja în peste 10 ţări europene. “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*