Clubul Rotary Alexandria a organizat un concert caritabil pentru Ana-Maria. Fata de 17 ani are nevoie de 200.000 de euro pentru a trăi…

în Cultură

Carmen Dumitrescu

Ana-Maria are 17 ani și e elevă la un liceu din Alexandria. E un copil frumos, cu mult potențial, care însă nu are șansa de a se preocupa acum, în prag de sărbători, de acele lucruri care îi interesează în general pe adolescenți. Pentru că Ana-Maria e ocupată să lupte pentru viața ei. Recent, ea a fost diagnosticată cu leucemie mieloblastică acută, o boală extrem de gravă, care nu se poate trata și ține sub control în țară. Pentru a trăi și pentru a-și îndeplini rolul pe lume, Ana-Maria are nevoie de… bani. De mulți bani. Mai precis, de 200.000 de euro pentru a ajunge în Italia și pentru a face acolo o operație de transplant de măduvă osoasă.

De ceva vreme se tot fac apeluri pe mai multe canale pentru ajutorarea acestei fete, însă nu s-au strâns suficienți bani. Așa că a venit vremea ca membrii Clubului Rotary Alexandria să se unească și să organizeze un eveniment caritabil, care s-o ajute pe fata de 17 ani să aibă un motiv serios de speranță în prag de sărbători. De aceea, în sala de ședințe a Primăriei Alexandria a avut loc, în seara aceasta, de 13 decembrie, un concert caritabil, care a adus împreună oameni dornici s-o ajute pe elevă, dar și pe colegi de-ai ei, care au cântat și au dat celor prezenți un motiv bun de a rămâne și de a susține un copil în lupta lui pentru viață.

Președintele Clubului Rotary Alexandria, Nicolae Simionescu, a deschis cu acest mesaj evenimentul, spunând că rolul Rotary este acela de a contribui, prin acțiuni culturale și umanitare la construcția unei lumi mai bune. Și această lume bună a fost prezentă la concert și a ajutat, în măsura posibilităților, un copil să spere că va putea să facă operația de care are atâta nevoie.

Momente de muzică populară, simfonică, folk sau colinde s-au succedat pe scenă, fiecare dintre cei care au interpretat sau doar au privit având convingerea că Ana-Maria se va face bine și au contribuit, atât cât au putut, la colectarea sumei necesare.

Putem și noi s-o ajutăm pe Ana-Maria. Cei care vor să o ajute să strângă banii care îi pot salva viața pot dona în conturile:

EURO: RO42INGB0000999908508704

LEI: RO23INGB0000999908508658

COD SWIFT: INGBROBU – Titular cont: Paraschiv Stelica Iulia

sau pe contul de Facebook special creat pentru a dona: https://www.facebook.com/donate/1997079953691499/725406227824702/

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*