Clubul Rotary a donat Spitalului Județean echipamente medicale și accesorii în valoare de 37.550 de dolari

în Actualitatea politică

14285604_1246954338669030_1568042465_o Carmen Dumitrescu

Acțiunile caritabile ale Clubului Rotary sunt destul de cunoscute în întreaga lume, pentru că ele au ca scop finanțarea unor domenii de interes major pentru populație. De data aceasta, eforturile financiare ale Clubului au vizat județul Teleorman, mai precis, Spitalul Județean de Urgență din Alexandria, care a primit recent echipamente medicale și accesorii în valoare de 37.550 de dolari. Totul a fost posibil grație aprobării unui Global Grant (mare proiect rotarian), cu titlul „A gift for mothers and children’s health: Medical Equipment for Alexandria, Romania”, proiect inițiat de Clubul Rotary Alexandria, în parteneriat cu Clubul Rotary București, Clubul Rotary Svistov-Bulgaria, Clubul Rotary Chantilly – Franța, Clubul Rotary Bent-Mt. Bachelor – SUA, Clubul Rotary Eugene Southtowne – SUA, Districtul Rotary International 7430 – SUA, Districtul Rotary International 2241 – România și Republica Moldova și Fundația Rotary International.

14302551_1247016305329500_1561823234_nEforturile pentru aprobarea și finanțarea acestui mare proiect rotarian au aparținut fostului președinte al Clubului Rotary Alexandria, Alexandru Iote, care a invitat, alături de noul președinte al Clubului, Luminița Dumitrașcu, la Alexandria o delegație compusă din mai mulți rotarieni din Statele Unite ale Americii, care au dorit să vadă personal cum arată investiția și cât de bine se va plia aceasta pe nevoile unității spitalicești.

Prin acest proiect, secția de Obstetrică Ginecologie a Spitalului județean a fost dotată cu următoarele echipamente medicale și accesorii pentru echipamentele medicale: masă de operație electrică, accesorii pentru chirurgie generală și ginecologie, monitoare fetale și maternale, cu accesorii pentru sarcină gemelară, lămpi de examinare cu stand mobil, masă ginecologică pentru examinare, transducer pentru monitorul fetal și maternal și altele. Valoarea totală a acestor echipamente medicale și accesorii se ridică la 37.550 dolari.

14331537_1247016328662831_1979192567_nRotarienii americani au fost foarte încântați de buna primire a teleormănenilor, mai ales că în prima parte a zilei de vineri, 9 septembrie, ei s-au bucurat să se întâlnească cu reprezentanții autorității județene, în speță cu președintele CJT, Adrian Gâdea și cu vicepreședintele CJT, Dănuț Cristescu. După ce au vizitat spitalul, rotarienii au fost invitați la Consiliul județean pentru a discuta mai multe despre problemele județului, iar seara, aceștia s-au bucurat de o întâlnire cu totul și cu totul specială cu prietenii lor rotarieni din Alexandria la Restaurantul Unicom. Acolo au împărtășit experiențe, și-au mulțumit unii altora și și-au promis că se vor revedea nu peste mult timp, căci solidaritatea trebuie să găsească mereu cadrul adecvat în care să se manifeste, iar Alexandria este un loc în care solidaritatea poate mișca lucrurile. Gazdele evenimentului, Luminița Dumitrașcu și Alexandru Iote, au organizat o seară cu specific românesc, astfel încât americanii să se poată bucura de preparate gastronomice caracteristice, dar și de muzica autohtonă. În acest sens, la eveniment a fost invitată Orchestra Centrului Cultural Teleorman, care a interpretat într-un mod spectaculos piese extrem de dificile, momentele muzicale constituind o adevărată delectare pentru invitații străini.

14331142_1246954352002362_377072147_nÎn concluzie, vizita rotarienilor americani la Alexandria a fost un moment care a trezit puțin din amorțire autoritățile locale, dar și speranța oamenilor care locuiesc aici. Căci deși nu e chiar normal să ne bucurăm de donații, atâta vreme cât nimeni altcineva nu face efortul de a investi în interesul oamenilor, e bine că există acțiuni de caritate care să compenseze neputința autorităților. Asta, desigur, fără să împiedice autoritățile să se fotografieze lângă cei care suplinesc, din generozitate, lipsa de implicare a factorului politic și administrativ local.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*