Clotilde Armand a ales România. Nicușor Lina a ales-o pe Clotilde

în Cultură

Monica Vasilescu

clotilde-armand-2”Am ales România. Povestea mea” este titlul primei cărți apărute sub semnătura Clotilde Armand. De fapt, acesta este și primul volum din România scris de o franțuzoaică în limba română, după cum ne-a lămurit Gabriel Liiceanu, prezent la lansarea de la Târgul Gaudeamus. Standul Editurii Humanitas din Pavilionul Central Romexpo a fost înconjurat de mulți curioși care îi urmăresc activitatea femeii cu una dintre cele mai rapide clotilde-armand-1ascensiuni politice din ultimii ani. Pe lângă omul de carte Gabriel Liiceanu, la evenimentul cultural s-a aflat violonistul Alexandru Tomescu, unul dintre primii cititori ai cărții, care și-a exprimat mirarea că a descoperit în spatele unei persoane extrem de tonice, de optimiste, de zâmbitoare, multele încercări prin care a putut să treacă și ce lucruri extraordinare a putut să trăiască.

Cartea ”Am ales România. Povestea mea” , devenită bestseller la Gaudeamus, povestește, într-un limbaj accesibil tuturor, trăirile omului venit din Franța, inițial, în interes de familie, ajuns ulterior să lupte în prima linie a politicii din România.
Clotilde Armand a spus celor care au vrut să audă că și-a scris pe hârtie povestea din nevoia ca viața ei să fie transparentă, ca aceia care o apreciază să știe din pixul ei care i-au fost încercările de până acum.  „Am ajuns la această carte pentru că am avut impresia că nu am de ales. Am ales să fac acest lucru pentru ca, într-adevăr, să nu fie lucruri nespuse sau prost interpretate. Când am început să scriu, am încercat să fiu foarte pozitivă și să spun lucruri frumoase pentru ca cei care vor citi să se umple de energie pozitivă. Să știti că sunt sinceră de la primul cuvânt la ultimul cuvânt”.
În publicul de la București, ca susținător al autoarei și al partidului din care face parte și Clotilde, s-a aflat Nicușor Lina, candidat la Senat din partea USR Teleorman. Acesta a asistat la toată desfășurarea evenimentului, iar la final i-a propus noii scriitoare să facă o lansare de carte și la Teleorman. Prietenoasă și dornică de a-și vedea cartea ajunsă și în cel mai îndepărtat cătun din țară, pentru ca oamenii să o perceapă exact așa cum este, Clotilde Armand a acceptat invitația lui Nae și urmează să-și planifice evenimentele astfel încât seria sa de lansări să cuprindă și Teleormanul.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*