liberinteleorman.ro

Clinica Implant Consult oferă, sub atenția medicului stomatolog Florin Obădan, implant dentar Fast&Fixed într-o singură zi

Monica Vasilescu

Estetica dentară este foarte importantă pentru orice om. Disfuncționalitățile cavității orale sunt deranjante, dar corectarea carențelor este întârziată mai tot timpul de către cei care au probleme dentare, unul dintre motive ar fi lipsa timpului.

Dantura precară care generează dinți lipsă este una dintre cele mai grave probleme de ordin stomatologic pe care le pot confunta oamenii. Dacă procedurile de implantare convenționale au nevoie de ședințe multiple pentru realizare, sistemul Fast & Fixed de implantologie avansată, cu tehnologie de ultimă oră, vine în întâmpinarea pacienților, care vor avea, într-o singură zi, extracție, implantare și protezare provizorie fixă imediată.

Dr. Gina Obădan, medic stomatolog în cadrul clinicii Impant Consult din Alexandria, a explicat cum funcționează această nouă tehnică stomatologică: ”Procedura se adresează pacienților care nu mai au niciun dinte și care nu își doresc să poarte acele proteze totale, pe care trebuie să le scoată frecvent pentru a le igieniza. Rezumând, le oferim pacienților șansa de a avea o lucrare fixă cu ajutorul implanturilor dentare. Conceptul de referă la inserarea de implanturi dentare în aceeași ședință. În cursul aceleiași zile, pacientul primește o lucrare provizorie fixă, pe care o putem demonta numai noi. Inserarea se face într-o poziție atipică față de cea a implanturilor clasice, astfel încât, pacientul primește implanturi drepte și implanturi puse un pic oblic la nivelul osului, care se sprijină pe o suprafață osoasă generoasă. Această tehnică are și limitări, nu poate beneficia oricine de ea, dar procentul de adresabilitate este foarte mare, doar bolile grave de coagulare pot contraindica realizarea procedurii”.

Conceptul Fast & Fixed, care oferă dinți ficși în loc de proteză mobilă, este implementat la clinica Implant Consult de către o echipă bine pregătită de un specialist în implantologie care redă zâmbete ce poartă marca profesionalismului. Sub coordonarea medicului Florin Obădan, care are o experiență de mulți ani în implantologie și este recunoscut ca performer în domeniu, având și calitatea de instructor, clinica Implant Consult organizează, de trei ani, cursuri la care participă medici din țară și din Republica Moldova. Chiar în aceste zile se desfășoară o serie de evenimente dedicate procedurii de implantare Fast & Fixed, medicii cursanți care vor să implementeze această tehnică în cabinetele lor având parte de experiențe, atât pe parte teoretică, dar și de practică, încununate de o diplomă care le atestă cunoștințele.

”Astăzi, cea mai eficientă cale pentru înlocuirea dinților lipsă este implantologia dentară. Cu toții am auzit despre implanturi care sunt protezate, adică pe care se fixează dinți artificiali. Eu lucrez cu sistemul de implanturi dentare SKY de la bredent din 2006. De atunci mii de pacienți au beneficiat de metoda de încărcare imediată SKY fast & fix. Lucrurile sunt posibile foarte rapid după încărcarea imediată a dinților. Pacienții pot zâmbi larg și vorbi deja în aceeași zi” – Dr. Florin Obadan

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Tentaculele “caracatiței Dragnea” în Teleorman – Secretele îmbogățirii familiei Fișcuci într-un județ în care se moare de foame

Următorul articol

Nicușor Lină face un experiment cultural în Alexandria: seri cu bere și muzică live

Cele mai recente articole de Actualitate