Claudiu Mihalcea, în Consiliul Județean Teleorman, tace și… bine face

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

Claudiu Mihalcea.JPG4276Consiliul Județean Teleorman este un fel de Samson cu mai mulți Samurache. Dacă te uiți la majoritatea consilierilor… te cuprinde mila. Nu se agită deloc, nu iau pic de atitudine și dacă s-ar putea nu ar ridica nici măcar mâna. Par un grup de oameni utili poporului precum Carmolul la piciorul de lemn, dar extrem de benefici partidului, ca apa de ploaie pentru culturile agricole.

Dacă-i întrebi de ce au candidat pe liste, la unison răspund că binele comun i-a împins de la spate. Ajunși în post, se uită de sus și sunt revoltați că nu pricepi rolul lor istoric în județul ăsta. Cei mai mulți n-ar putea enumera realizările lor în viață, că doar au frecat clanța sistemului bugetar și s-au încăierat la fiecare patru ani pentru un loc pe liste la CJ.

Nu vorbim despre consilierii decenți și onești, pentru că ei sunt puțini și inutili. Ne referim, însă, la Claudiu Mihalcea, un nume care ar putea fi identificat cu persoana doar prin Turnu Măgurele, dar nici acolo de prea multă lume. Nu din alt motiv, dar omul PSD-ului este atât de prezent în Consiliul Județean Teleorman încât și cei care asistă lună de lună la ședințele de plen au dificultăți în a-l recunoaște. De voce nici nu putem aminti, că nu deschis gura de la depunerea jurământului încoace.

După săpături adânci pentru a cunoaște traseul profesional al consilierului județean, am aflat că Mihalcea este, așa cum am intuit, bugetar de ”meserie”. A fost şef de secţie la combinatul chimic Donau Chem, a vegheat puțin timp o echipă de la spaţii verzi, iar acum domnește la Administrația Domeniului Public din Turnu, localitatea de proveniență. Și în Consiliul Județean Teleorman are trai la fel de bun, în sensul că se deplasează o dată sau de două ori pe lună până la Alexandria pentru a aproba proiectele despre care nu certificăm că le cunoaște conținutul. În rest, Claudiu Mihalcea tace și nu ne îndoim că bine face.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Mergea la „Sunt ales… dar mă (t)ratez!”
    Poate ii descrieti pe toti ceva mai repede, sa citim si despre cei care-l incadreaza pe Titirisca sau alte plante.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*