liberinteleorman.ro

Circulația trenurilor este OPRITĂ pe secția Videle – Giurgiu: Două locomotive s-au tamponat

17 mai 2023
Advertisement

Două locomotive fără vagoane, care se deplasau pe relația Videle-Giurgiu, aparținând unor operatori privați, în care se aflau 4 persoane (mecanicul de locomotivă și manevrantul în fiecare), au intrat în coliziune. În urma impactului, 3 persoane au suferit leziuni, dar sunt conștiente. Din primele date, una dintre locomotive nu deține ordin de circulație.

Potrivit unor surse: mecanicul de locomotivă care nu ar fi respectat semnalul de oprire se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Cei doi bărbați, mecanicii de locomotivă, în vârstă de 55 și 58 de ani, au ajuns la spital, în această noapte. Accidentul feroviar s-a produs între localitațile Toporu și Chiriacu – Giurgiu. Evenimentul a avut loc la aproximativ un km de Gara Toporu, între două locomotive.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Giurgiu și ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere, o descarcerare, două ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu.

Echipajele au constatat faptul că în locomotive se aflau trei bărbați, găsiți conștienți și cooperanți. Doi dintre aceștia au fost preluați de SAJ și transportați la Uniunea de Primiri Urgențe Giurgiu. Un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital pentru investigații suplimentare.

Nu au fost afectate liniile de cale ferată, fiind avariate doar cele două locomotive. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Informare CFR SA: Două locomotive private s-au ciocnit frontal între stațiile Toporu și Chiriacu.

„Conform primelor informații transmise de personalul feroviar ajuns la fața locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona stației Toporu, a talonat un macaź și a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu.

Cele două locomotive private sunt avariate, nu sunt deraiate, iar mecanicii au fost transportați la spital.

Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER, instituție abilitată să stabilească cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar.

Din punct de vedere al traficului feroviar de călători, menționez faptul că două trenuri Regio, care circulă pe relația Giurgiu – Videle, sunt staționate în Giurgiu și așteaptă redeschiderea liniei.

Estimăm reluarea circulației pe relația Giurgiu – Videle în jurul orei 9.00”, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA,
Oana Brânzan.

Întârzieri ale trenurilor

CFR Călători informează că circulația trenurilor pe secția Videle – Giurgiu este temporar întreruptă din cauza tamponării dintre două locomotive care aparțin unor operatori privați de marfă între stațiile Toporu și Chiriacu. Până acum au fost anulate următoarele trenuri de călători:

– Trenul R 9340 Giurgiu Nord-București Nord

– Trenul R 9341 Videle – Giurgiu

– Trenul R 9342 Giurgiu – Videle

– Trenul R 9343 Videle – Giurgiu

La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum și echipele intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

43 de ani de la moartea lui Marin Preda

Următorul articol

Top județe mortalitate infantilă – Teleorman: 2,4 la mia de copii născuți vii

Cele mai recente articole de Accident