Cine vrea sânge de politician?

în Actualitatea politică/O poziție în Teleorman

Monica Vasilescu

o pozitie in teleormanÎntâmplarea zguduitoare din Colectiv a fost tratată în special sub aspect emoțional. Dramele tinerilor au fost descrise pe larg, fotografiile și filmările de la fața locului au șocat pe toată lumea, atitudinile de revoltă publică au crescut în intensitate.

Țara asta a fost clădită cu sânge și se pare că este menținută tot așa. A fost încă o dată nevoie să mai moară niște oameni pentru a realiza că aici nimic nu merge bine. Delăsarea, în timp, ne-a costat, din nou, scump. Ne-a costat oameni. Tineri pe care nimeni și nimic nu-i va readuce printre noi. Unii au rămas cu sechele enorme, pe viață. Ei au, încă, nevoie de ajutor. Cei care nu au fost puși niciodată în fața unei astfel de situații nu au cum să rezoneze la modul profund cu un om căruia îi mai trebuie niște sânge și niște piele pentru a supraviețui.

Totuși, oamenii de rând și-au arătat solidaritatea și au mers la centrele de transfuzii pentru a dona, fiindcă în țara noastră e mereu criză acută de sânge. A fost o dovadă că se poate, deși românul nostru este așa cum este și are nevoie de un impuls emoțional puternic, așa cum a fost recenta tragedie, pentru a face acest gest, destul de greu de suportat pentru cei mai sensibili.

Mai grav, în rândul altor oameni, de data aceasta politicieni, totul s-a transfomat într-un simplu spectacol electoral. Pe plaiuri autohtone, mulți s-au înghesuit, cu noaptea-n cap și cu mânecile suflecate, să-și ofere sângele și să afișeze fapta pe Facebook. Pentru ei, să bage capul în poza de la centrul de donare a contat mai mult decât nevoia de a demonstra umanitate și decență față de cei care au reușit cu mari eforturi să fugă din calea morții. Desigur, politicienii își îmbracă cinismul în atitudini emoționale menite a demonstra electoratului că nu sunt niște roboți fără suflet, dar nu au un răspuns spontan dacă sunt întrebați de ultima dată când au donat sânge dezinteresat, din preaplinul inimii lor, fără să li se ceară.

Ar trebui să le fie jenă băieților de la butoanele politicii înainte de a se grăbi să le mai suprime oamenilor niște drepturi civile pentru a-i ”proteja”, după care le oferă mâna lor puternică să îi ridice din Iad și își afișează fapta cu mare mândrie în public. Ipocriții ăștia nu au aflat că binele se face în tăcere, că onorabil este să faci bine oricând, oriunde, oricui, cu privirea, cu gândul sau cu fapta și apoi să uiți că l-ai făcut. La o dramă națională cu atât mai mult. De o nenorocire zguduitoare nu se profită! Copiii ăia arși de vii trebuie ajutați, nu exploatați. Sângele lor nu se spală cu sângele vostru, că nu vrea nimeni sânge de politician!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*