Cine-l sapă pe “micul Putin“?

în Actualitatea politică

adrian gadeaCarmen Dumitrescu

Când a fost  desemnat de Dragnea urmașul lui în domeniul înaltei administrații , Adrian Gâdea a fost detestat de mulți. De mulți colegi de partid… La scaunul de președinte al Consiliului Județean Teleorman aspirau și Adrian Simionescu, și Valentin Boboc și Mircea Dumitrescu, și în general, toți cei care s-au simțit apreciați de către cel mai iubit dintre social-democrați. Timpul a trecut, aspiranții la scaunul administrativ suprem din județ au luat drumul Parlamentului și acum Adrian Gâdea se luptă, parcă de unul singur, ca să demonstreze că are tot ce-i trebuie ca să fie și de facto urmașul lui Dragnea în Teleorman. Se pot spune multe despre președintele Consiliului Județean, dar unele aspecte sunt certe: “micul Putin” este un idealist echilibrat și echidistant, corect în tot ceea ce face și atent să greșească cât mai puțin. În plus, muncește foarte mult și rezultatele se văd, chiar dacă nu se ocupă nimeni să le facă vizibile. Între timp, mai marii pesediști ai județului au făcut tot posibilul să-i discrediteze imaginea celui pe care Dragnea l-a învestit cu încrederea lui, suminând, dacă e să fim corecți până la capăt, chiar pe Liviu Dragnea. Astfel, Marian Fiscuci Fișcuci, Valentin Boboc, Adrian Simionescu și Mircea Dumitrescu au făcut chiar eforturi pentru a institui în mentalul colectiv al administrațiilor de pe toată raza județului că Adrian Gâdea ocupă doar formal scaunul de la Consiliul Județean și că adevărații factori de decizie, adevăratele “mâini drepte” ale lui Dragnea sunt chiar ei.

De aici nu avem de tras decât două concluzii. PSD-ul este o mare mașinărie de vot. Ea a funcționat bine în Teleorman, câtă vreme Dragnea a fost aici, pentru că el a știut să-i țină pe toți pesediștii într-un raport de solidaritate. Plecarea lui Dragnea la București i-a fărâmițat și acum își dau în cap unii la alții, mișelește, pe la spate, riscând să compromită chiar eficiența mașinăriei de vot.

A doua concluzie ar fi aceea că, săpându-l pe Gâdea, care spre deosebire de mulți pesediști, s-a dovedit un om de caracter, pesediștii nu înțeleg că-l sapă chiar pe Dragnea. Sau poate că ei chiar asta intenționează și atunci începem să ne întrebăm de ce și-a pierdut Dragnea imaginea de mic Dumnezeu în ochii oamenilor pe care i-a ridicat… din nimic.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică