liberinteleorman.ro

Cine este prefectul preferat al vârstnicilor din Teleorman…

Monica Vasilescu

prefecturaBunicii din Teleorman, ne referim aici de cei reprezentați de Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice, au făcut un bilanț al activității din anul 2014, desfășurate în cadrul Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice.

Într-o informare succintă a tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul unui an întreg, pensionarii au decis că 2014 a fost un an prolific din punct de vedere al rezolvării problemelor pe care le au persoanele vârstnice din Teleorman, găsind înțelegere și implicare la actualul prefect Carmen Daniela Dan, care a răspuns prompt oricărui lucru semnalat. Nu la fel s-a întâmplat cu ceilalți reprezentanți ai Guvernului în teritoriu, care nu s-au ales cu simpatia vârstnicilor. ”Aș vrea să vă spun, cu amărăciune, că pe timpul cât a fost Nițulescu prefect numai ședințe de comitet consultativ nu au fost. Venea cu gălăgie aici și nu înțelegea nimeni nimic. Doar dumneavoastră și cu domnul Zorinel Niculcea ne-ați acordat atenție”, i-a spus președintele Consiliul Persoanelor Vârstnice Teleorman, Ioan Eana, prefectului Carmen Daniela Dan.

Acesta a avut nemulțumiri legate și de faptul că directorii de deconcentrate trimit supleanți la reuniunile comitetului consultativ, iar acest lucru, în opinia vârstnicilor, denotă lipsă de interes și de răspundere, ba chiar sfidare și subapreciere. Doar directorul Casei Județene de Pensii Teleorman, Emilian Bomboe, a primit laude, deoarece nu a lipsit la nicio întâlnire cu persoanele de vârsta a treia. Începând cu anul viitor, au propus pensionarii, pe lângă prezența șefilor de instituții, să ia parte la ședințele de dialog civic și un reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, al Episcopiei Alexandriei și Teleormanului, dar și al Poliției de Proximitate.

Prefectul a fost de acord cu inițiativele aduse la cunoștință, a apreciat conștiinciozitatea cu care pensionarii au venit pregătiți la fiecare ședință din acest an, dar și rigurozitatea cu care au reținut comportamentul prefecților, și le-a promis acestora că practica de a se întâlni lunar va continua.

Membrii comitetului, reuniți în data de 19 decembrie, au aprobat tematica fiecărei întruniri de anul viitor. Aceasta va putea fi completată ori de câte ori vor exista propuneri din partea reprezentanților asociațiilor de pensionari sau a reprezentanților serviciilor publice deconcentrate membre ale comitetului.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Elevii au adus ”Mirajul Crăciunului” la PNL Alexandria

Următorul articol

Fiți liberi în Teleorman și în 2015

Cele mai recente articole de Actualitate