Cine este bătăușul de serviciu la Vedea?

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

aurel draghiciToate poveștile cu bătăi din comuna Vedea îl au ca protagonist pe primarul Aurel Drăghici. Dacă ascultăm gura lumii, el pare a fi cel mai bătăuș dintre localnici și, deși faptele sale au făcut obiectul mai multor anchete jurnalistice și penale, petrecându-și timpul mai mult la judecătorie decât la primărie, ”spatele” edilului-șef s-a dovedit a fi mai tare ca legea. Acum, satul vorbește că un om al locului a murit după lungi suferințe provocate de loviturile repetate pe care i le-a dat întâiul fiu al comunei. Tudor Mitrache a fost consilier local la Primăria Vedea și, în urma unui conflict apărut la începutul mandatului, acesta a fost bătut atât de rău încât i s-au rupt coastele.

El și-a petrecut ultimii ani prin instanțe pentru a-și găsi dreptatea. Deși a avut un certificat medico-legal care arată clar că Tudor Mitrache a fost bătut, un martor al primarului a jurat în sala de judecată că victima a fost lovită de un animal. Cunoscuții spun că acesta a fost în permanență amenințat și hărțuit de oamenii primarului, care îi spuneau că se luptă în zadar fiindcă Drăghici are spatele acoperit și va scăpa basma curată. Ceea ce s-a și întâmplat ulterior. După ce instanța de la Roșiorii de Vede a dat dreptate pârâtului, în speță lui Tudor Mitrache, ulterior, la Alexandria, acesta a pierdut, fapt care i-a agravat starea de sănătate, după cum afirmă cei care i-au stat în preajmă în ultimii ani de chin.

După moartea acestuia, survenită zilele trecute, a rămas în urma sa o familie săracă, iar cei doi copii minori nu beneficiază de niciun ajutor, pentru că soția rămasă văduvă a mers la primărie să solicite o adeverință de venit, care nu i s-a eliberat la termenul în care școala ceruse actele. Oamenii spun că și aici a fost tot ”mâna” primarului, ceea ce ne face să credem că la Vedea e ca-n filmele cu mafioți! Dar, cu toate că prin ograda lui Drăghici s-au tot perindat nişte organe ale statului și plângerile împotriva acestuia au tot curs, scepticii susţin că în cel mai bun caz omul va rămâne fără boii de la bicicletă. Dacă relaţiile fostului polițist sunt sau nu atât de puternice încât să blocheze cercetarea unor presupuse infracţiuni nu ştim, dar ne vom convinge atunci când Justiţia îşi va spune ultimul cuvânt.

2 Comments

  1. Mitrache Tudorel, a fost bolnav de mai bine de 10 ani de TBC, iar in ultimii 2 ani a avut leucemie. Regret ca acest ziar publica articole neadevarate si asta din cauza faptului ca nu se informeaza din mai multe surse cum cere deontologia de ziarist

  2. Tata nu a fost bolnav pana lai batut tu! Tata nu a fost bolnav de TBC, de leucemie a fost depistat pe data de 11.11.2014.A gresit mult cand te.a iertat,daca nu te ierta acum nu mai erai „Primar”. Dar noi o sa luptam cu toate amenintarile facute de tine,pentru a face dreptate!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*