liberinteleorman.ro

Cine este agent Cergan și de ce este el sluga lui Drăgușin…

18 aprilie 2019

Ne-am obișnuit deja cu faptul că libertatea de exprimare nu este punctul forte al oamenilor lui Drăgușin, primarul pesedist de la Alexandria, și dacă am gândi cu toții în roșu ar fi minunat. Pentru ei. Numai că nu suntem toți pesediști sau implicați politic, iar cei mai mulți dintre cei care susțin prin faptele și prin atitudinile lor acest partid fac asta pentru un interes. Mai mic sau mai mare. De obicei, foarte mic. Cum ar fi un loc de muncă (nu prea am văzut pe nimeni să susțină PSD necondiționat de un interes). Un alt exemplu pe care îl dăm astăzi a fost generat de un agent de poliție locală, care l-a legitimat pe singurul om care protestează în Teleorman, pașnic, de câteva săptămâni încoace (când poate și pe unde poate), polițist a cărui atribuție de serviciu era, poate, doar să asigure liniștea publică, deși nu era cazul, că protestatarul nu urlă, nu vociferează, exprimându-se doar prin câteva mesaje scrise pe hârtii. Ieri, la manifestarea pe care acesta a ales să o facă în fața Primăriei Alexandria, protestatarul Daniel Tuinete a fost legitimat de Poliția Locală. „Agent Garcea” ar fi înțeles acesta că s-ar fi prezentat polițistul trimis de Drăgușin să-l potolească. Daniel Tuinete a căutat apoi în lista publică a polițiștilor locali și a realizat că, de fapt, polițistul s-a recomandat „Cergan”. Am aruncat și noi un ochi pe declarația de avere a polițistului Cergan Iulian și ne-am dat seama ce-l mână în slugărnica față de pesediști. Pe lângă slujba sa, de care mai trage un timp, până a pensionare, acesta o are și pe soție, Gabriela, lucrătoare la pesediști. La ferma Salcia, mai exact, a familiei Dragnea. După cum reiese din declarația de avere a domnului agent, din 2018, consoarta îl deservește pe pesedistul suprem.

Iulian Ulmeanu – șeful Poliției Locale Alexandria

Și dialogul dintre protestatar și polițist a fost savuros, dacă nu ar încălca democrația invocată chiar în denumirea partidului pe care îl slujesc mulți în schimbul unei pâini uscate. ”El îmi spunea că este ilegal ce fac: știți, domnule, aici este o instituție publică, de parcă eu credeam ca-i clădire privată! În final a mai avut și o remarcă amuzantă, dacă nu chiar cretină: „Domnule, dacă vreți să protestați trebuie să fiți într-un sindicat, ceva, într-o organizație cumva și să aveți aprobare! Pai, mai vedeți pe cineva că face ce faceți dumneavoastră, așa, de unul singur? Mă uitam la el și-mi venea să-i cer ce fumează el deși, nu mai fumez de ani buni! Deci, trebuia să mai fie cineva cu acțiuni de genul…! Să înteleg că cineva care va mai ieși, tot singur, nu va mai avea nicio problemă din moment ce precedentul a fost creat, nu?!( în logica lui). Îi pot răspunde că da, am mai văzut pe cineva înainte! M-am văzut pe mine, că am mai ieșit!”, a declarat Daniel Tuinete pentru ziarul Liber în Teleorman. Ca o glumă suplimentară, Daniel Tuinete ne-a spus că toată scena a fost filmată de șeful Poliției Locale Alexandria, Iulian Ulmeanu, care nu a scos un cuvânt. Inițial a crezut că este cameramanul departamentului…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Daniel Tuinete și-a mutat protestul la Primăria Alexandria. Poliția locală s-a activat

Următorul articol

Happy Cinema Alexandria e deschis, în Vinerea Mare, până la ora 3 noaptea pentru premiera Avengers: Endgame

Cele mai recente articole de Politica altfel