Cine e investitorul strategic al lui Drăgușin care a ratat „combinația” cu piața Peco

în Dezvăluiri/Din culisele politice

Alexandria lui Drăgușin a rămas ca pe vremea lui Dragnea în privința „combinațiilor” (folosim limbajul afaceriștilor primarului). Se știe în târg că doar oamenii cu trecere la partid și, prin urmare, la primar au acces direct la „bucățile” de la stat. Numai că ulciorul nu merge de multe ori la apă, așa cum bine ne învață vorbele românești, astfel încât în afacerile de maidan se mai practică și… țepe. Vorbim despre piața din Peco, un loc aflat în coordonarea finului lui Drăgușin: Octavian Teodorescu. Piața era propusă a fi concesionată unui investitor strategic, așa cum l-a numit Victor Drăgușin, pe o sumă infimă, după cum le place pesediștilor să afacerească. Escrocheria a fost, însă, dejucată de consilierul local Gabriel Bulumac, fascinat să descopere uneltirile primarului.

Concret, printr-un proiect de hotărâre inițiat de primarul Victor Drăgușin, prin Consiliul local Alexandria, se dorea concesionarea pieței Peco, pe o perioadă de 49 de ani, cu o sumă începând de la 2.800 lei, deși în prezent municipalitatea încasează 5.058 de lei de la chiriașii actuali. Consilierul local a atras atenția că, prin această sumă de la care se pornește licitația se poate crea un prejudiciu ipotetic estimat în valoare de 1.320.423 lei, pentru perioada de 49 de ani. Practic, „investitorul strategic” putea câștiga licitația cu un pic peste 2800 de lei pe lună, dacă nu existau „reclamagii”, așa cum le spune Drăgușin celor care îi strică aranjamentele pesediste.

Gabi Bulumac: Piața PECO NU va mai fi concesionată!

„Piața PECO NU va mai fi concesionată! În ședința de Consiliu Local din 16.12.2020, primarul municipiului a inițiat un proiect de hotărâre prin care piața Peco poate fi concesionată prin licitație publică pentru o sumă ce pornea de la 2812,38 lei pe lună, pentru 49 de ani, unui investitor strategic din Crângu(comună fruntașă la alegerile parlamentare, cu 81,68% psd). Asta în condițiile în care acum, municipalitatea încasează 5058 de lei de la chiriașii actuali, iar piața are un mare potențial de creștere. La momentul acela a fost o dezbatere destul de aprinsă, iar eu am atras atenția că, prin această suma de la care se pornește licitația se poate crea un prejudiciu ipotetic estimat, de 1.320.423lei, pentru perioada de 49 de ani. Practic, investitorul “strategic” putea câștiga licitația cu 2900 de lei pe lună, iar încasările de la chiriași erau de 5058 lei. Mulțumesc colegilor mei, care m-au susținut în consiliul local, din păcate nu am reușit să stopăm acea hotărâre, ea a fost votată de consilierii psd, dar faptul că am făcut public i-a făcut să se răzgândească și să reevalueze acest act criminal. Îl felicit pe domnului doctor, Marian-Dragoș Petcu, singurul consilier psd care a avut decența și curajul să se abțină de la votul acestui proiect de hotărâre”, a anunțat consilierul Gabi Bulumac.

Cine e investitorul strategic…

Afaceristul lui Drăgușin se numește Mircea Bujor, este din comuna Crângu și a studiat la Harvard University, conform paginii sale de Facebook. După ce ne-am revenit din criza de râs, am urmărit ședința de Consiliu local Alexandria (video mai jos) în care acesta a povestit ce are de gând să facă în piața Peco, dacă va ajunge pe mâna sa. Mircea Bujor a spus că a prezentat un plan de afaceri primarului prin care ar vrea să facă o platformă de comercializare cu două zone: recepție marfă și vânzare. Din fericire pentru comunitatea din Alexandria, planul de a lua în concesiune o întreagă piață, pe o sumă „minune”, nu i-a reușit. Cel puțin deocamdată.

Fotografii Facebook – Mircea Bujor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*