Cine e Brutus în PNL?

în Actualitatea politică

cineCarmen Dumitrescu
Vocația trădării e la fel de mare în noul PNL așa cum este și prin alte partide. Dar, din păcate pentru ei, liberalii nu se prea pricep să comită trădările elegant și discret, așa că totul iese repede la lumină, arde câteva zile și se stinge ca și cum n-ar fi fost. Nu fără efecte, însă! Pentru că social-democrații profită din greu de această degringoladă și râd pe margine încă de la formarea noii structuri politice în Teleorman. Ei bine, de data aceasta, situația pare a fi destul de interesantă. După cum știm, în interiorul PNL s-au derulat în perioada imediat anterioară niște sondaje de opinie, care urmăreau identificarea celor mai potriviți noi liberali pentru a candida la principalele fotolii administrative din județ. O oarecare disensiune a apărut în interiorul partidului în privința candidatului Florin Titirișcă, pe care o anume aripă din partid nu-l tolerează foarte bine, susținând că partidul va pierde sigur pe mâna lui. La rândul lui, Florin Titirișcă, plasat cel mai bine în aceste sondaje, nu poate înțelege de ce este sabotat chiar din interiorul propriului partid și de ce, prin această atitudine, colegii lui dau apă la moară PSD-ului. Păi, răspunsul e clar ca lumina zilei! Liberalii teleormăneni n-au fost niciodată de dreapta. Buna lor conviețuire cu PSD-ul, care le-a pus pe masă funcții și afaceri prospere, continuă să existe, chiar și doar la un nivel inconștient. Astfel, liberalii nu-i pot aborda pe social-democrați în același mod agresiv, caracteristic foștilor democrat-liberali. Deși liderul PNL, Eugen Pîrvulescu, a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook că Titirișcă are legitimitatea de a candida la Primăria Alexandria, acesta din urmă ne-a mărturisit că mai așteaptă înainte să se bucure. Nu de alta, dar dacă colegii lui găsesc vreo variantă mai bună, e chiar dispus să renunțe la această încrâncenare care îl obosește. George Drăghici, alternativa oficială la Titirișcă, va rămâne în continuare alături de colegul său și îl va sprijini în campania care vine, chiar dacă momentan pare și el a face niște jocuri cu iz de sabotare, declarând în dreapta și în stânga că, potrivit unui alt sondaj, Florin Titirișcă are un scor mult mai mic decât în sondajul dat publicității recent. Evident, povestea începe să devină amuzantă, iar noi stăm și privim de pe margine cum liberalii pierd redută după redută, încă dinainte de a fi început lupta.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. La Rosiori, PNL este o mare mizerie!Insuratelul Iliescu, cu papagalii sai, Alexe et co., nu au produs de multi ani absolut nimic!!!!Sa te incalece carciumari precum Scarlat falitul, Fierascu mafiotul borfas hodorog, sa te paraseasca lichele ca Popescu profesorul semi-analfabet, sa il impingi in sondaje pe Popescu carticica, pensionarul, tzukalarul lui Nutu, este cam de cacao, nea Sandule!In afara ca te tot chinui sa o pui pe coana mare Elizuca directoreasa, mai ai alte „obiective de guvernarea” nea Sandule!????

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*