Cine bea în Primăria Alexandria? Instituția a cumpărat 100 de sticle de vin franțuzesc din bani publici!

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Achizițiile pe care le face Primăria Alexandria în ultima vreme din bani publici par a avea legătură mai curând cu nevoile unui individ decât cu acelea ale unei comunități. Într-un oraș în care problema canalizării e încă nerezolvată și fiecare ploaie mai serioasă produce o inundație, într-un oraș în care există locuitori care nu au apă la robinet, achiziția de căști cu microfon colorate, căciuli de blană, curele din piele și, mai nou, vin franțuzesc poate genera întrebări legitime în rândul populației.

Căci dacă săptămâna trecută ne întrebam la ce pot fi utile 400 de căști cu microfon de diverse culori, acum ne întrebăm de ce cumpără municipalitatea 100 de sticle de vin franțuzesc. Asta la doar câteva luni, după aceeași instituție mai cheltuia 10.800 de lei pentru achiziția de vin spumant. Cine bea în Primăria Alexandria pe banii noștri? Asta ar trebui să ne intereseze pe toți.

În legătură cu achiziția din SEAP, Primăria a cumpărat de la firma ECA COMPANY SRL din Nenciulești un număr de 100 sticle de vin demisec, producție Franța. Suma din contract este de 1.700,00 lei, iar sticlele ar trebui, potrivit actului semnat, să fie livrate cu 10 zile înainte de fiecare eveniment. Despre ce evenimente e vorba nu se precizează în SEAP și, oricum, aceasta e o întrebare pe care cetățenii ar trebui s-o adreseze direct celui care stă acum la cârma Primăriei Alexandria. Și nu, nu vă gândiți să-i scrieți lui Victor Drăgușin! Cârmaciul-șef al instituției este deja de câțiva ani buni nea’ Fane Tăbăcitu, om de afaceri potent și comunist cu vechime.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*