liberinteleorman.ro

Cinci specialiști din Teleorman pleacă la instruire pentru utilizarea aparatului de testare a coronavirusului

Începând de ieri, 3 aprilie, județul Teleorman are un aparat de testare Real Time PCR, dar nu prin efortul autorităților locale, așa cum s-a promis și așa cum era de așteptat, ci prin intervenția directă a lui Ludovic Orban. Practic, la solicitarea premierului României, ANSVSA a cedat un aparat de testare Real Time PCR judeţului Teleorman.

Aparatul nu este încă funcțional, pentru că nu există personal calificat care să-l folosească, dar în aproximativ 10 zile problema aceasta se va rezolva. Momentan, un număr de 5 specialiști, trei medici de laborator și doi biologi, vor ajunge în mai multe laboratoare din capitală, unde vor învăța cum să folosească aparatul de testare al coronavirusului.

În același timp, sursele noastre susțin că se fac eforturi pentru aducerea în județ și a unui al doilea aparat de testare, astfel încât toate suspiciunile care apar în rândul personalului medical, dar și al populației, să fie trecute prin filtrul acesta, încât să se limiteze infectarea altor persoane și propagarea epidemiei.

Medicii Georgescu Roxana, Cuclea Monica, Gheța Mădălina, precum și biologii Caraipas Doina și Marin Marian au fost propuși pentru a urma cursurile de instruire în vederea utilizării aparatului de testare repartizat județului Teleorman. Aceștia au acceptat să se expună și, în consecință, își vor face datoria față de comunitate din unul dintre cele mai riscante puncte: centrul de testare al SARS COVID 2 din județ.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Un convoi cu zeci de repatriați a ajuns peste noapte în Teleorman

Următorul articol

În sfârșit, directorul DSP Teleorman, Ionela Popescu, se poate odihni acasă la ea. Stelian Cristea îi va lua, de luni, locul!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică