Cinci localități au rămas fără curent electric

în Actualitate

Monica Vasilescu

ninsoriJudeţul Teleorman este sub „Cod Galben”, în intervalul 16.01.2016, ora 20.00 – 17.01.2016, ora 20.00, privind manifestarea unor fenomene meteorologice periculoase (intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol).

Ca urmare a manifestărilor meteo, în județ avem cinci localități fără energie electrică: Frumoasa, Măgura, Vitănești, Bujoru și Ștorobăneasa, după cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, cpt. Gelu Dragomir. Acesta a spus că s-a luat legătura cu operatorul de furnizare a energiei pentru a remedia în cel mai scurt timp defecțiunile.

În privința eventualelor probleme pe care le poate semnala populația, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, pe lângă tura de serviciu, s-a luat măsura pregătirii unei rezerve de câte 20 de militari în fiecare subunitate, care vor fi gata să acţioneze la ordin pentru salvarea persoanelor sau bunurilor materiale în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă.

Pentru deszăpezirea DJ-urilor intervin 75 de persoane cu 49 de mijloace, iar a DN-urilor, 76 de persoane cu 59 de mijloace.

UPDATE:

11:20 AM, 17.01.2016, Gelu Dragomir: Conform datelor transmise de furnizorul de energie, la această oră, sunt probleme tehnice la 19 linii LEA, cu 509 puncte de transformare și aproximativ 15000 de consumatori afectați. Pe teren acționează 19 echipe de tehnicieni pentru remedierea problemelor. DJ 601 F, între localitățile Vedea – Albești este blocat în acest moment.

Referitor la persoane rămase blocate cu autoturismele în zăpadă, vă menționez că au fost câteva cazuri, majoritatea fiind rezolvate. Exemplu: 1) între Talpa Ogrăzile și Gălăteni, la ora 08.00, a fost un microbuz înzăpezit. Personalul ce acționează cu mijloacele de deszăpezire în acea zonă au repus pe carosabil microbuzul în cel mai scurt timp, acesta reluându-și traseul. 2) un microbuz între Lăceni și Alexandria a fost scos din zăpadă de pompieri cu ajutorul unei autospeciale a Formațiunii de Protecție Civilă, cu tracțiune 6×6. În acest moment, la ieșirea din localitatea Bujoreni spre București, un microbuz a derapat. S-a luat legătura cu primarul localității, care s-a deplasat la fața locului cu un tractor. Situația este în curs de rezolvare.

Între Lăceni și Alexandria, 10 autoturisme au fost scoase din zăpadă, în acestea regăsindu-se aproximativ 20 de persoane. Autospeciala AFAC a preluat o bătrână de la ieșirea din Lăceni, ce acuza dureri abdominale, transpotând-o la intrarea în municipiul Alexandria, de unde a fost preluată de un echipaj SAJ pentru a fi transportată la spital.

Un cetățean a semnalat probleme cu energia electrică și la Brânceni, nefiind curent electric încă din noaptea trecută. Acesta a sunat la compania de distribuție CEZ pentru a face o sesizare, singura până în acel moment.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*