Chipul lui Gelu Pisică pe… toți stâlpii de electricitate

în Actualitatea politică/Administratie

gelu Carmen Dumitrescu

Această campanie electorală este pentru unii dintre candidați un prilej de a face excese, de a-și arăta mușchii… deși le-ar fi mult mai utilă o atitudine decentă. În ceea ce-l privește pe primarul comunei Țigănești, Gelu Pisică, acesta a fost mereu jupân pe plantația lui, așa că e greu de înțeles motivul pentru care încalcă legislația electorală pentru a-și vedea fața peste tot. Chiar și pe stâlpii de electricitate…  Chiar și cu riscul de a lua amendă. Deși sigur nu i se va întâmpla asta, în contextul în care pesediștii sunt stăpânii absoluți ai legilor în Teleorman. Pentru că Teleormanul este al pesediștilor și, deci, e normal ca ei să-și scrie propriile reguli. Până una alta, noi rămânem fascinați de comportamentul unor candidați ai PSD-ului în această campanie. Adică oamenii sunt siguri că vor câștiga, în măsura în care și noi o știm.

gelu2Și totuși… ei nu se pot abține din a se comporta incorect, din a comite abuzuri și ilegalități, pentru a da adversarului politic impresia unei forțe absolute. Gelu Pisică nu va fi amendat. Nu va fi penalizat pentru abuzurile lui trecute și viitoare. Electorale sau de altă natură. Dimpotrivă! El va fi recompensat cu un nou mandat. Și știți de ce? Pentru că avem liderii politici pe care îi merităm. Iar nouă ne plac abuzurile, pentru că e singurul mod în care ne putem simți cu adevărat dominați. Așa că privim chipul lui Gelu Pisică pe stâlpii de electricitate și ne propunem să-l votăm peste două săptămâni. Pentru că plantația are încă nevoie de jupâni, nu de lideri.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*